Skatins prisidėti prie gatvių remonto

Uostamiesčio valdžia bendruomenėms, gyventojams, kurie niekaip nesulaukia gatvių, šaligatvių, kiemų, kai kurių viešųjų erdvių remonto, nori sudaryti sąlygas patiems prisidėti prie darbų.

Parengtoje naujoje tvarkoje numatyti prioritetai, pagal kuriuos atrenkamos gatvės, šaligatviai, kita infrastruktūra remontui, rekonstrukcijai, projektavimui.

Taip pat sudarytos sąlygos, kad viešoji infrastruktūra būtų atnaujinama privačiomis ir savivaldybės biudžeto bei Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė teigė, kad lėšos šiai priemonei įgyvendinti bus numatytos kitų metų biudžete. Bent dabar tam ketinama skirti 300 tūkst. eurų.

"Jei miesto taryba pritars parengtai tvarkai, galėsime prašyti, kad gyventojai teiktų paraiškas savivaldybei dėl viešosios infrastruktūros įrengimo", – kalbėjo vedėja.

Pasak V.Lendraitienės, paraiškas teikiantys gyventojai, bendruomenės, bendrijos turėtų nurodyti, kiek patys galėtų prisidėti įgyvendinant darbus.

"Infrastruktūra būtų atnaujinta bendromis lėšomis. Parengtoje tvarkoje numatyti kriterijai, pagal kuriuos bus atrenkamos gatvės, šaligatviai ir kita viešoji infrastruktūra remontui. Kam teikiama pirmenybė, apskaičiuojama pagal formulę. Vienas kriterijų – ar gyventojai patys prisidės prie remonto ir kokią sumą skirs infrastruktūrai atnaujinti", – pabrėžė vedėja.

V.Lendraitienė teigė, kad tvarka parengta atsižvelgiant į kitų savivaldybių, kur ji pasiteisno, praktiką.

Tarybos nariai domėjosi, ar užteks planuojamos sumos. Anot V.Lendraitienės, jei kils susidomėjimas ir leis miesto biudžetas, lėšų veikiausiai bus skirta ir daugiau.

Kai kurie politikai abejojo, ar atsiras žmonių, kurie norės investuoti į valstybės turtą.

Vedėja tikino, kad jau dabar iš gyventojų sulaukiama pasiūlymų prisidėti prie remonto darbų 10–20 proc., kad tik infrastruktūra būtų atnaujinta.

"Kai gyventojai patys finansiškai prisidės prie infrastruktūros atnaujinimo, jie darbų sulauks greičiau, nei lėšų tam skirtų tik savivaldybė", – patikino vedėja.

Konkursus darbams įgyvendinti skelbtų savivaldybė, kai gyventojų ar bendruomenių lėšos būtų pervestos į savivaldybės sąskaitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valter

Valter portretas
Tokius mokescius mokam o gatves dobetos o is kur gaus tie zmones prisidet kad lietuva paversta ubagynu miliono jau nera tai po geru keliu metu dar neliks miliono tai kam tie keliai seimas nemoka valdyt tegul eina gatviu taisyt

Gytis

Gytis portretas
O ką ,toje gatvėje negyvena įtakingų žmonių,kad patiems siūlo prisidėti prie remonto.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių