Skatins uostamiestyje naudotis elektromobiliais

Per trejus metus uostamiestyje norima rengti naujas įkrovimo vietas elektromobiliams. Tikimasi, kad tai paskatins miestiečius naudotis šiomis transporto priemonėmis.

Plane – aštuonios vietos

Iki 2020 m. numatytų įrengti viešųjų elektromobilių įkrovimo prieigų planas pristatytas miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams.

Įkrovimo stotelės per trejus metus turėtų atsirasti aštuoniose vietose. Kur turėtų būti sumontuoti šie įrenginiai, išrinko specialiai sudaryta darbo grupė.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus teigė, kad lėšų, skirtų keturioms elektromobilių įkrovimo prieigoms įrengti, tikimasi gauti iš ES fondų.

Pastarosiose būtų galima krauti du elektromobilius iš karto. Įrengti tokias stoteles atsieitų 120,5 tūkst. eurų. Didžiąją dalį lėšų – 85 proc. – atseikėtų ES. 15 proc. turėtų prisidėti savivaldybė. Tai sudaro 18,1 tūkst. eurų.

Domėjosi poreikiu

Komiteto nariai teiravosi, ar elektromobilių įkrovimo stotelės – labai reikalingos. R.Mockus tvirtino, kad Klaipėdoje yra 14 tokių transporto priemonių.

"Įrengdami įkrovimo punktus, skatiname naudotis elektromobiliais. Ateityje jų tikrai prireiks", – tvirtino vedėjas.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" Transporto infrastruktūros skyriaus vadovo pavaduotojas Marius Lukas informavo, kad sulaukta trijų skirtingų žmonių skambučių dėl naudojimosi galimybių piliavietės aikštelėje pastatytomis stotelėmis.

"Tai yra tikrai nemažai, vertinant, kad elektromobilių mieste – 14. Prognozuojama, kad šiomis transporto priemonėmis naudosis vis daugiau žmonių", – tvirtino M.Lukas.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila numatė, kad ateityje elektromobilių įkrovimo stotelių turėtų atsirasti tiek pat, kiek šiukšliadėžių.

"Po mūsų mirties, pirmininke", – įterpė pastabą tarybos narė Lilija Petraitienė.

"Matyt, mirtis ateis greitai. Spėju, kad elektromobilių mada labai greitai atkeliaus pas mus", – optimistiškai kalbėjo vicemeras Artūras Šulcas.

Pageidauja naudotis žeme

Mero pavaduotojas pastebėjo, kad atsiranda privačių iniciatyvų rengti elektromobilių įkrovimo stoteles.

"Nori ne tik tai padaryti, bet ir uždėti ranką ar pėdą ant žemės. Sako, įkurdinsime, bet leiskite naudotis žeme. Matyt, ateityje nori įrengti tokias įstaigas kaip degalinės. Noriu pabrėžti, kad šis procesas turi būti skaidrus ir aiškus. Reikia nuspręsti, kaip tai daryti: nuomoti žemę ar rinktis koncesijos būdą", – pažymėjo vicemeras.

Dabar įkrauti elektromobilius galima "Klaipėdos keleivinio transporto" teritorijoje esančioje stotelėje. Tokios dvi yra ir piliavietės automobilių stovėjimo aikštelėje. Dar keturios įkrovimo prieigos įrengtos privačiomis lėšomis.

Numatytos įrengti elektromobilių įkrovimo prieigos

Naujojo turgaus automobilių stovėjimo aikštelė (Taikos pr. 80)

Vingio g. gale (Jūrininkų prospekto link) esanti automobilių stovėjimo aikštelė (Jūrininkų pr. 16)

Melnragėje esanti automobilių stovėjimo aikštelė (Molo g. 33)

Klaipėdos autobusų stoties automobilių stovėjimo aikštelė (S.Nėries g. 16B)

Šalia J.Janonio ir Manto g. sankryžos esanti automobilių stovėjimo aikštelė (Manto g. 43)

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro automobilių stovėjimo aikštelė (Danės g. 19)

Kultūros fabriko automobilių stovėjimo aikštelė (Bangų g. 3)

"Švyturio" arenos automobilių stovėjimo aikštelė (Dubysos g. 10)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūnus

Sūnus portretas
Kol elektra nebus pasmus pigi brangiai iseis vazinetis elektromobiliu,o juk uz aciu mieste nieks nekraus.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Norvegijoje naujas BMW i-3 kainuoja 30 000 eurų. Lietuvoje - 60 000eurų. Tai kaip skatins, gal dar kainą padidins kokiais nors mokesčiais vietoj subsidijų ir PVM panaikinimo?

M

M portretas
ir dar, išleisti 120 tūkst. EUR tam, kad RETKARČIAIS vienam iš 14 elektromobilių prireiks įsikrauti? Oi grobstomi pinigai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių