Skelbiama paramos akcija gausioms šeimoms

Artėjant didžiosioms metų šventėms, klaipėdiečiai skatinami pasidalyti gerumu ir prisidėti prie šiandien prasidedančios tradicinės kalėdinės akcijos "Būk draugiškas gausiai šeimai", kuri tęsis iki gruodžio 14-osios.

Artėjant didžiosioms metų šventėms, klaipėdiečiai skatinami pasidalyti gerumu ir prisidėti prie šiandien prasidedančios tradicinės kalėdinės akcijos "Būk draugiškas gausiai šeimai", kuri tęsis iki gruodžio 14-osios.

Žmonės tampa dosnesni

Įkvepiančią bei šiluma spinduliuojančią iniciatyvą septintus metus globoja Inga Grubliauskienė. Klaipėdiečius dalytis gerumu su daugiavaikėmis šeimomis kviečia ir dienraštis "Klaipėda", kuris šios akcijos partneriu yra jau šeštą kartą.

Kaip teigė I.Grubliauskienė, šio projekto tikslas – ne tik pakeisti visuomenės požiūrį į daugiavaikes šeimas ar padėti pagerinti jų materialinę padėtį, bet kartu nudžiuginti mažuosius klaipėdiečius, kuriems Kalėdos šiemet nebus tokios dosnios. Akcijos globėja pastebi, kad žmonės kasmet tampa vis dosnesni.

"Norime parodyti, kad daug atžalų auginantys tėveliai nėra asocialūs. Tai yra žmonės, kuriems šiek tiek sunkiau finansiškai. Nupirkti batukus žiemai vienam vaikui yra vienos išlaidos, o penkiems mažiesiems apavas kainuoja tikrai daug. Gyventojus skatiname daiktus, kurie jų buityje yra nebenaudojami, taip pat nebereikalingus, tačiau dar gerus rūbelius atiduoti šeimoms, kurioms jų reikia labiausiai. Juk džiuginti galime kiekvienas iš mūsų", – įsitikinusi akcijos iniciatorė.

Domėjosi iš anksto

I.Grubliauskienė pasidžiaugė, kad žmonės, suprasdami, kad ir patys bet kada gali pakliūti į bėdą, noriai pagelbėja ir kitiems.

Kiekvienais metais suaukojama vis daugiau. "Klaipėdiečiai, dar akcijai neprasidėjus, ėmė domėtis, kuo galėtų prisidėti, ir yra gana optimistiškai nusiteikę", – šypsojosi pašnekovė.

Anot jos, vaikus nudžiugina net ir mažiausios smulkmenos – saldumynai, žaislai, geresnės kokybės šilti rūbeliai, žieminė avalynė, vežimėliai ir visa, kas yra tinkama buičiai. Juk šiuo laikotarpiu būti apdovanotas, nepaisant to, kiek vaikų gyvena šeimoje, trokšta kiekvienas.

Šįsyk prie akcijos "Būk draugiškas gausiai šeimai" prisideda ir Visuomenės sveikatos fondas, daugiavaikes šeimas paremsiantis rūbais iš Švedijos.

Neliko abejingi

Dienraščio "Klaipėda" rinkodaros projektų vadovė Ieva Jašinskienė taip pat pabrėžė, kad praėjusios "Būk draugiškas gausiai šeimai" akcijos pasižymėjo ypatinga šiluma.

"Gyventojai dosniai dalijosi ne tik buitine technika, baldais, avalyne, saldumynais, bet ir nešė savo rankomis pasiūtų ar numegztų drabužėlių, žaislų", – prisiminė I.Jašinskienė.

Visi klaipėdiečių sunešti daiktai bus nugabenti į Informacijos ir paramos gausiai šeimai centrą, o ten prieš Kalėdas išdalyti gausioms bei sunkiau besiverčiančioms uostamiesčio šeimoms.

Informacija

Dovanų iki gruodžio 14 d. laukiama "Klaipėdos" redakcijoje, įsikūrusioje Naujojo Sodo g. 1A, "K centre". Darbo laikas – 8–17 val. Norintieji atvežti didesnių daiktų pirmiausia turėtų kreiptis telefonu (8 46) 397 750.



NAUJAUSI KOMENTARAI

robis

robis portretas
O šūkis skamba taip.O tai prisivogsim

Viktorijai

Viktorijai portretas
Irgi turiu 3 vaikus ir niekada nieko neprasiau ir nesu gavusi. Tėtis dirba,aš irgi greit iseinu iš vaiko priez.atostogų.Aprūpinam savo vaikus kiek išeina patys. O jei negali,tai ir gimdyti tiek nereikia.

viktorija

viktorija portretas
As esu daugavaike turiu 3 vaikucius esu as is gargzdu ar gaucau kazka
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių