Skirs dėmesį eismo saugumui

Sudėlioti planai, kaip uostamiestyje bus siekiama dar didesnio saugumo gatvėse. Šiemet ir kitąmet dėmesį ketinama skirti pėsčiųjų perėjoms tobulinti, įvažoms įrengti. Tolimesnėje ateityje numatoma įdiegti ir vadinamąją žaliąją bangą bei rekonstruoti Baltijos prospekto sankryžas.

Tobulina kasmet

Uostamiesčio savivaldybė jau parengė Eismo saugumo gerinimo 2017–2019 m. programos projektą. Jam pritarti dar turės miesto Saugaus eismo komisija.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad, siekiant gerinti saugumą miesto gatvėse, kasmet atliekami įvairūs darbai – remontuojamos arba iš naujo tiesiamos asfaltbetonio dangos, rekonstruojamos šviesoforinės sankryžos, atnaujinamas ar įrengiamas horizontalusis ženklinimas, kryptinis apšvietimas, įvažos viešajam transportui, tiesiami nauji dviračių ir pėsčiųjų takai, suteikiamas prioritetas viešajam transportui magistralinėse arterijose ir pan.

Pernai Klaipėdos gatvėse buvo įrengta 10 autobusų įvažų. Tai padėjo pagerinti gatvių pralaidumą – sustoję autobusai nebetrukdo pro šalį važiuojantiems eismo dalyviams.

Pokyčių sulauks perėjos

Anot departamento direktoriaus, šiemet daug dėmesio ketinama skirti pėsčiųjų perėjų saugumui.

2017-aisiais norima prie 21 perėjos įrengti kryptinį apšvietimą, o ten, kur reikia, – eismo saugumo saleles.

Panašios priemonės numatomos ir kitąmet. Planuojama įrengti šviesoforinių perėjų, kai kur panaikinti nesaugias. Šiemet dar 8 vietose ketinama pradėti įrengti ir įvažas.

Data dar neaiški

Ateityje Baltijos prospekto susikirtimo vietose su Minijos gatve, Taikos prospektu ir Šilutės plentu ketinama įrengti dviejų lygių sankryžas ir naikinti žiedines.

"Šis projektas yra gana ilgalaikis. Paminėti konkrečių datų dar negalime", – teigė L.Dūda.

Jau atlikta studija ir ieškoma finansavimo, reikalingo vadinamajam žaliosios bangos techniniam projektui rengti ir įgyvendinti.

Numatoma, kad žalioji banga bus pradėta diegti nuo Minijos gatvės. Vis dėlto kol kas tiksliai neįvardijama ir šio plano įgyvendinimo data.

"Ši priemonė yra numatyta, dabar ieškoma lėšų. Planuojama teikti paraiškas, kol kas tokių kvietimų nėra", – paaiškino direktorius.

Problema – greitis

Anot L.Dūdos, daugiausia eismo įvykių uostamiestyje nutinka tamsiuoju paros metu. To priežastis – per didelis greitis.

"Pastebėta, kad palankioms vairavimo sąlygoms nustatytą leistiną greitį vairuotojai dažniausiai viršija 20–30 km/val.", – sakė departamento direktorius.

Pasitaiko ir tokių vairuotojų, kurie greitį viršija ir 50 km/val. Pernai registruoti 58 tokie atvejai.

2016-aisiais Klaipėdoje užfiksuota 231 eismo nelaimė, nukentėjo 263 žmones, iš jų 2 žuvo, 261 buvo sužalotas. 2015-aisiais Klaipėdoje taip pat žuvo 2 žmonės, ankstesniais metais tokių tragiškų įvykių būta daugiau.

Nenuostabu, jog avaringiausios Klaipėdos gatvės – trys pagrindinės arterijos: Taikos prospektas, Šilutės plentas, Minijos gatvė.

Dažniausiai eismo įvykiai nutinka rytinio piko metu, o antrasis avaringiausias laikas – nuo 12 iki 20 val. Pavojingiausios savaitės dienos – ketvirtadienis ir penktadienis.

Pastebima ir daugiau saugaus eismo nesilaikymo atvejų – vairuotojai nepaiso stovėti draudžiančių ženklų, automobilius palieka ant žaliųjų plotų ir taip juos niokoja.

"Šiuo metu tikrai kritinė situacija yra susidariusi Kauno gatvėje, ties naujuoju policijos pastatu", – teigė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E

E portretas
Pilsto is tuscio i kiaura.....tas pats per ta pati....nieko naujo....ta pati dudele
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pasikeitė neatpažįstamai
    Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pasikeitė neatpažįstamai

    Šiandien išaušo klaipėdiečių ilgai laukta diena – duris lankytojams po rekonstrukcijos atvers Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras. Penkerius metus be savo namų dirbę teatralai kvies ne tik mėgautis pastatymais, bet ir įve...

    24
  • Klaipėdoje baigti Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos darbai
    Klaipėdoje baigti Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos darbai

    Klaipėdoje pabaigti Baltijos prospekto, Šilutės plento ir Vilniaus plento žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai, pranešė miesto savivaldybė. ...

    4
  • Žada vėjus ir darganą
    Žada vėjus ir darganą

    Sinoptikai nieko gero artimiausioms dienoms nežada – bus šalta, vėjuota, o kai kuriomis dienomis galime sulaukti ir šlapdribos. Malonesnių orų galima tikėtis tik ateinančios savaitės pabaigoje. ...

    3
  • „Orlen Lietuva“ atlygino 146 tūkst. eurų į jūrą išsiliejusios naftos sukeltą žalą
    „Orlen Lietuva“ atlygino 146 tūkst. eurų į jūrą išsiliejusios naftos sukeltą žalą

    Naftos importo ir perdirbimo bendrovė „Orlen Lietuva“ teigia atlyginusi aplinkosaugininkų nustatytą 146,4 tūkst. eurų žalą, kai vasario pradžioje Baltijos jūroje ties Būtingės naftos terminalu išsiliejo beveik 2 tonų naftos. ...

    7
  • Dėl asfalto sodų bendrijoje – intrigos
    Dėl asfalto sodų bendrijoje – intrigos

    Už kelių kilometrų nuo uostamiesčio esanti sodų bendrija „Tolupis“ turėjo įveikti sudėtingą iššūkį dėl asfalto tiesimo. Sodininkus ne tik teko įkalbinėti prisidėti prie projekto. Atsirado ir sunkiai suvokiamų reakcij...

    6
  • Dėl Vingio perėjos – diskusijos
    Dėl Vingio perėjos – diskusijos

    Dėl Vingio pasažo požeminės perėjos vis dar nepriimti sprendimai. Tokią padėtį veikiausiai lėmė darbų atlikimo kaina, kuri gerokai didesnė, nei tikėtasi. Tad klausimą, palikti požeminę perėją ar įrengti antžeminę, ketinama pakartotinai kel...

    8
  • Lietuvos jūrų muziejaus turo Aukštaitijoje startas – Utena
    Lietuvos jūrų muziejaus turo Aukštaitijoje startas – Utena

    Lietuvos jūrų muziejus 45-ąjį sezoną pradeda įspūdingu projektu „Su jūra mes didesni“, kuris iki rudens jūrinės Lietuvos idėjas skleis labiausiai nuo Baltijos nutolusiame regione – Aukštaitijoje. ...

  • Lauko džiovyklos prie daugiabučių namų – aktualios?
    Lauko džiovyklos prie daugiabučių namų – aktualios?

    Lauko džiovyklos prie daugiabučių namų uostamiesčio gyventojams – vis dar aktualios. Tačiau daugelyje kiemų jos pamažu naikinamos, kadangi prioritetas teikiamas mašinų vietų, vaikų žaidimų aikštelių, suoliukų, žaliųjų plot...

    24
  • Klaipėdiečius siutina kriokiantys automobiliai
    Klaipėdiečius siutina kriokiantys automobiliai

    Uostamiesčio gyventojams įgriso naktimis triukšmingais automobiliais važinėjantys ir ramybės neduodantys jaunuoliai. Pareigūnai tikina, kad triukšmą keliančios modifikuotos automobilių išmetimo sistemos ne visais atvejais neatitin...

    26
  • Klaipėdos kapinėse įjungtas vandens tiekimas
    Klaipėdos kapinėse įjungtas vandens tiekimas

    Artimųjų amžinojo poilsio vietas lankantys klaipėdiečiai jau gali naudotis vandens čiaupais. Prižiūrėtojai įjungė vandens tiekimą Lėbartų ir Joniškės kapinėse. ...

    5
Daugiau straipsnių