Skubėjo pašalinti defektus

Karštas vanduo jau turėjo sugrįžti į beveik visų pietinėje miesto dalyje gyvenančių klaipėdiečių butus. Atjungti tik keli atskiri tinklų ruožai, kuriuose nustatyti defektai. Atliekami remonto darbai.

Įmonės "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris penktadienį po pietų tvirtino, kad beveik visoje pietinėje miesto dalyje nuo Kauno gatvės, kur vyko hidrauliniai šilumos trasų bandymai padidintu slėgiu, šilumos tiekimas atnaujintas.

Problemų kilo keliuose ruožuose. Dėl defektų kai kurie gyventojai dar neturi karšto vandens. Vyksta remonto darbai. Juos tikimasi užbaigti kaip galima greičiau.

Pasak A.Smagurio, vienas defektas nustatytas I.Simonaitytės, Smiltelės, Laukininkų gatvės kampe, netoli vietos, kur įsikūrusi "Sodra". Dėl jo ilgiau be karšto vandens tenka verstis nemažam būriui vartotojų.

Šioje vietoje problemų kilo ne dėl pačių tinklų, o atjungimo armatūros. Ją reikėjo pakeisti.

"Viską atsikasėme, remontuojame. Darbus tikimės užbaigti iki vakaro. Norime, kad žmonės neliktų be karšto vandens savaitgalį", – vakar tvirtino vadovas.

Remonto darbai vyksta ir Statybininkų prospekto, Šilutės plento ir I.Simonaitytės gatvės kampe. Defektą taip pat viltasi pašalinti iki vakaro.

Dar viena įtartina vieta yra Jūreivių gatvėje, prie Naujojo turgaus. Tačiau A.Smaguris atkreipė dėmesį, kad šis gedimas neturės įtakos gyvenamiesiems namams. Dėl to neskubama jo šalinti.

"Yra ir daugiau vietų, kurios kelia įtarimų. Ieškome, kur konkrečiai gali būti problemų. Jei bus nedidelių nutekėjimų, vis tiek žmonėms atnaujinsime šilumos tiekimą. Jei kažko nespėsime padaryti šiandien, dirbsime rytoj", – penktadienį komentavo vadovas.

A.Smaguris nebuvo šimtu procentų tikras, ar visi pietinės dalies gyventojai savaitgalį jau turės karštą vandenį. Gali būti, kad defektai bus šalinami ir kitą savaitę.

"Viskas priklausys nuo to, ar reikės atkasti tinklus, norint pašalinti problemą. Būna, kad savaitgaliais negalima išsikviesti kitų įmonių, kurios taip pat turi komunikacijos tinklus, atstovų. Nenorime kasdami kažko pažeisti. Jei žinome, kad tikrai nėra jokių kitų tinklų, tada darbuojamės. Dėl to ir skubame viską užbaigti šiandien", – vakar pasakojo vadovas.

Pietinėje miesto dalyje hidrauliniai bandymai buvo gana sėkmingi. Ketvirtadienio vakarą karštas vanduo grįžo į daugumą čia esančių butų.

Tačiau įtartinų vietų užfiksuota daugiau nei šiaurinėje dalyje. Atkreipiamas dėmesys, kad pietinėje miesto dalyje apskritai tinklų yra daugiau, o atnaujinta jų mažiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių