Skubėkime pasidžiaugti žiema

Šį savaitgalį patartina išsiruošti į gamtą ir pasimėgauti žiemos malonumais, mat nuo kitos savaitės vidurio į pajūrį sugrįš lietūs ir žvarba. Gali būti, kad tai bus paskutinė proga šį mėnesį pasigrožėti šerkšnu.

Šeštadienį, sekmadienį, pirmadienį ir dalį antradienio sinoptikai žadėjo gražų, žiemišką, saulėtą orą.

Šiandien ir sekmadienį pūs silpnas rytų vėjelis, dieną tikėtinas rūkas, kuris gamtos mėgėjams veikiausiai padovanos nepaprastai gražių vaizdų. Prognozuojama oro temperatūra dieną sieks apie 1–3 laipsnius šalčio, naktimis oras gali vėsti iki 6–8 laipsnių žemiau nulio.

Pirmadienį naktį silpnas vėjas suksis iš pietų bei pietryčių, dieną jis stiprės iki 6–10 m/s. Kritulių nelaukiama. Naktį dar paspaus 6–8 laipsnių šaltukas, dieną numatoma oro temperatūra – 2–4 laipsniai žemiau nulio.

Antradienį dangų aptrauks debesys, vėjas 8–12 m/s greičiu pūs iš pietų ar pietryčių. Tikėtina, kad tos dienos vakare silpnai pasnyguriuos. Naktis į antradienį vis dar bus šalta, didžiąją dienos dalį temperatūra taip pat bus neigiama.

Naktis į trečiadienį jau bus siautulinga, stiprokas pietų vėjas suksis į pietvakarius. Naktį prognozuojamas sniegas ir pūga, prieš rytą iš dangaus kris šlapdriba, o dieną – jau lietus arba lijundra.

Naktį dar numatoma neigiama oro temperatūra, o ryte termometrai rodys nulį, dieną – 3–4 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį pūs stiprokas vėjas, šiek tiek palynos, teigiama oro temperatūra jau laikysis ne tik dieną, bet ir naktį. Panašus oras numatomas ir penktadienį.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėžiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
dar toli iki kitos savaites, vejas gali keisti krypti ir tegiama temperatura nueis i negiama.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių