„Skudurynai“ Klaipėdoje - nemarūs

Uostamiesčio gatvėse praeivių akys neretai užkliūva už spalvingų parduotuvių iškabų, skelbiančių neįtikėtinas nuolaidas.

Uostamiesčio gatvėse praeivių akys neretai užkliūva už spalvingų parduotuvių iškabų, skelbiančių neįtikėtinas nuolaidas. Užėjus į vidų pasitinka papuošti manekenai, gausybė drabužių, ir tik specifinis kvapas bei žemos kainos išduoda, jog tai dėvėtų rūbų parduotuvė.

Griebia iš rankų

Lietuvoje bene prieš porą dešimtmečių atsiradusius "skudurynus" dabar galima pamatyti ant kiekvieno kampo ir, regis, jų populiarumas neslūgsta. Tai patvirtintų ir tokiose prekyvietėse besilankantieji, ir šio verslo atstovai.

"Kartais atrodo, kad visame mieste nėra jokių kitų parduotuvių", – pastebėjo klaipėdietė Agnė, prisipažinusi ten užsukanti itin dažnai.

Mergina tikino, jog dėvėtų rūbų parduotuvėse prekių kokybė neretai geresnė nei prekybos centruose ar turguje, todėl esą ji ir daugelis jos draugių savo garderobą mieliau atnaujina būtent čia.

"Kartais "skudurynuose" būna tiek žmonių, kad tenka pralaukti eilėse po keliasdešimt minučių", – tikino Agnė, pastebėjusi, jog įžūlesnės moterys drabužius griebia tiesiai iš darbuotojų rankų.

Daugiausia iš Vakarų Europos į Lietuvą gabenamos prekės – ypač populiarios tarp mamų. Greitai rūbus išaugančioms atžaloms čia galima rasti visai neblogų variantų.

Septynmetį auginanti Laura atviravo, jog dėvėti drabužiai – jos išsigelbėjimas. Judrus vaikas dažnai savo aprangą ištepa ar sugadina nepataisomai.

"Kaskart apipirkinėti sūnų parduotuvėse man per brangu, o "skudurynuose" marškinėlių ar šortų galiu įsigyti vos už kelis litus", – pripažino moteris, kuri taip pat tikino, jog geriausi drabužiai išgraibstomi akimirksniu.

Už suknelę – 70 litų

Skirtingose pardavimo vietose skiriasi ne tik kainos, bet ir asortimentas bei gaminių kokybė. Štai vienur panašų drabužį galima įsigyti už 5, kitur – už 50 ir daugiau litų.

"Skuduryne" esu nusipirkusi suknelę už 70 litų, tačiau nemanau, kad tai yra brangu", – svarstė viename prekybos centre dirbanti Ignė.

Jos nuomone, norint atrodyti madingai, nereikėtų taupyti pinigų, svarbu, kad rūbas tiktų ir patiktų.

"Daugiausia žmonių pastebiu ten, kur kainos nesikandžioja, tačiau ir "brangesnėse vietose" jų apstu", – įspūdžiais dalijosi pašnekovė.

Neslūgstantį pirkėjų susidomėjimą sako jaučiantys ir dėvėtų rūbų parduotuvių savininkai.

"Klientų gausa nesiskundžiame, klaipėdiečiai čia užsuka tikrai dažnai. Kuo Lietuvai blogiau, tuo geriau mums", – juokavo prisistatyti nepanoręs vienos parduotuvės vadovas.

Drabužius neša į turgų

Pagrindiniu tokių prekyviečių koziriu kainą ir kokybę įvardijęs pašnekovas pastebėjo, jog savo klientus skirsto į dvi kategorijas – taupiuosius ir išlaidautojus.

Pirmieji ieško kuo pigiau ir paprasčiau, antrieji dairosi tik prabangesnių, išskirtinių prekių.

"Pastarieji dėvėtų drabužių parduotuvėje gali pakloti iki 800 litų", – tikino parduotuvės vadovas.

Pasak jo, brangesnių prekių medžiotojos dažniausiai būna moterys, norinčios išsiskirti iš minios. Jos "skudurynuose" ieško vardinių bei garsių firmų drabužių.

Pasitaiko ir tokių, kurios prisipirkusios dėvėtų rūbų, neša juos į turgų.

"Juk šiose parduotuvėse galima atrasti ir naujų, dar su etiketėmis drabužių",– pastebėjo parduotuvės vadovas.

Anot jo, įprastai užsieniečiai nesuka galvos dėl neįtikusios prekės – nusipirko, nepatiko ir atidavė labdarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
"Anot jo, įprastai užsieniečiai nesuka galvos dėl neįtikusios prekės – nusipirko, nepatiko ir atidavė labdarai." Butent! LABDARAI ! ! ! O apsukrus Lietuvos verslininkai nulauze spyna kuria uzrakinti tie rubu konteineriai, pavoge ir isveze i Lietuva pardavineti!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių