Skulptūrų parkui – trimatis vaizdas

Informacija apie Klaipėdos skulptūrų parką netrukus taps prieinama ir miestiečių mobiliuosiuose telefonuose. Naujam Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus projektui Kultūros taryba skyrė 10 tūkst. eurų.

Šiemet pradėtas kurti dar visai naujas kultūros produktas "Klaipėdos skulptūrų parko skaitmenintos informacijos sklaida".

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys atkreipė dėmesį, jog būtina į šią lankytiną vietą įnešti daugiau gyvybės. Ne vizualiniu, o intelektiniu, pažinimo atžvilgiu.

Pasak direktoriaus, tai bus geras kokybinis postūmis.

"Akivaizdu, kad šiuo metu parke yra ramu, o informacijos apie apie jame stovinčias skulptūras – nedaug. Mūsų siekiamybė, kad ši vieta taptų reprezentatyvi ir prieinama dviem būdais: išmaniuosiuose telefonuose ir interneto svetainėje su visų skulptūrų trimačiais vaizdais. Galbūt vizualiai parkas nepasikeis, tačiau intelektualioji jo pusė, mano supratimu, labai sustiprės", – įsitikinęs pašnekovas.

Projekto rengėjų žodžiais, atsidūręs modernioje erdvėje Skulptūrų parkas taps patrauklesnis ir turistams.

Prie kultūrinio produkto rengimo prisidėjo Klaipėdos valstybinė kolegija bei Registrų centras.

"Kad muziejai bendrauja su mokslo įstaigomis yra suprantama, tačiau tarp mūsų partnerių – ir Registrų centras. Pastarasis turi projektui įgyvendinti reikalingų naujausių technologijų, kurių neturi niekas kitas Klaipėdoje. Tai yra galimybę skaitmeninti skulptūras 3D formatu. Mano žiniomis, tai – vis dar retenybė", – paaiškino J.Genys.

Planuojama, kad jau kitą vasarą internete bus pasiekiama informacija apie senąsias miesto kapines bei visas parke stovinčias skulptūras, kurių iš viso yra 117.

Dviejų dalių projektą 10 tūkst. eurų finansavo Lietuvos kultūros taryba.

"Dabar vyksta informacijos sisteminimo, tekstų apie meno kūrinius rašymo etapas, vėliau visa tai bus keliama į saugyklas ir taps prieinama klaipėdiečiams", – teigė J.Genys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Kažin ar labai karštai dėkos mokesčių mokėtojai už tokį taškymąsi? Skulptūrų parkas yra ne tam, kad telefone galėtum pasižiūrėti jo trimatį vaizdą. Kol šalyje smaugsim žmones ir iš neturėjimo ką veikti kursime parkus "modernioje erdvėje", teks tenkintis iliuzijomis apie geresnį gyvenimą jau tuoj už kampo.

Ert

Ert portretas
Trys liekni jaunuoliai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių