Slengiškiai atidavė balsus ir sustoti nežada

Dalis Slengių kaimo gyventojų norėtų, kad šis būtų prijungtas prie Klaipėdos miesto. Tai parodė sekmadienį vykusi apklausa, kurioje dalyvavo kiek mažiau nei pusė suaugusių slengiškių.

Šiuo metu Slengiuose gyvena apie 800 žmonių. Kaip pranešė Slengių bendruomenės atstovai, sekmadienį pareikšti savo nuomonę suskubo 223 žmonės, tai yra apie 44,6 proc. balsavimo teisę turinčių gyventojų.

Balsavusiųjų galėjo būti ir daugiau, tačiau dauguma slengiškių savo gyvenamąją vietą yra deklaravę Klaipėdoje. Jie dalyvauti apklausoje negalėjo.

122 apklaustųjų (beveik 55 proc. balsavusiųjų) pasisakė už Slengių gyvenvietės prijungimą prie Klaipėdos miesto. Prieš prijungimą balsavo 101 gyventojas.

Balsuoti buvo galima visą dieną, nuo 8 iki 22 val.

Anot apklausos iniciatorių, rezultato pakanka, kad būtų imamasi tolimesnių veiksmų. Pirmadienį apklausos dokumentai bus vežami į Vidaus reikalų ministeriją, kuri per 15 dienų turėtų juos patvirtinti. Galutinį sprendimą dėl Slengių priklausomybės Klaipėdos rajonui ar miestui, Vyriausybei parengus įstatymo pakeitimus, priims Seimas.

Klaipėdos rajono ir miesto savivaldybių nuomonės šiuo klausimu smarkiai skiriasi.

Klaipėdos rajono taryba nepritarė siūlymui keisti rajono ribų, prijungiant Slengius prie Klaipėdos. Tuo metu miesto administracija rengia projektą, kuriuo tarybai bus siūloma pritarti Slengių gyvenvietės prijungimui prie Klaipėdos. Neabejojama, kad taryba priims palankų sprendimą.

Šiuo metu Slengiai yra Klaipėdos rajono savivaldybės Sendvario seniūnijos kaimas.

Praėjusią savaitę vykusio susitikimo su Klaipėdos miesto vadovais metu vienas Slengių iniciatyvinės grupės narių Rimantas Tamušauskas teigė, kad didžiausią nerimą žmonėms kelia netylančios kalbos apie po prijungimo padidėsiantį žemės mokestį.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas konkrečiais pažadais žarstytis neskubėjo, tačiau tikino dėsiąs visas pastangas, kad gyvenamosios paskirties žemės mokesčiai slengiškiams nesikeistų arba skirtumas būtų kiek įmanoma sumažintas.

Slengiškius gąsdina ir tai, kad po prijungimo esą padidės rinkliava už atliekų surinkimą ar pabrangs vanduo. Miesto valdžia šias kalbas paneigė, esą vandens kaina nesikeis, o šiukšlės už tokį pat mokestį bus išvežamos net dažniau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

palauksiu balsavimo miesto taryboje , nes

palauksiu balsavimo miesto taryboje  , nes  portretas
man dabar mero kalbose - dvigubi standartai . Pavyzdys , pone mere Grubliauskai , tarkim daugiabučio , kurį administruoja V.Žvikienės valdomas ,, Mano būstas " , 122 butų savininkai nutarė pakeisti namo administratorių , susirinko parašus . Name yra 500 butų savininkų . 101 nori likti administruojami " Mano būsto " . Ką sakytų savivaldybės valdininkai ? Manau , tai ką daug kartų ir girdėjo daugiabučių gyventojai : nuomonė 50+1 butų savininkų . Viskas , diskusija baigėsi ir namo butų savininkai lieka kaip ir buvo administruojami "Mano būsto " :) O dabar kalbate , dėsiu visas pastangas , bandysiu žemės mokestį "apžaisti" :)

klaipėdėnas

klaipėdėnas portretas
Tai pala... pala... O manęs, miestelėno, ar kas nors paklausė kam man reikalingi tie Slengių ir kt. trivirviai? Kodėl mes turime skirti jiems vietas darželiuose, mokyklose, rūpintis jų infrastruktūra, jei jie moka mokesčius visai į kitą kišenę?

Iš Tauralaukio

Iš Tauralaukio portretas
Tauralaukį prieš 20 m. prijungė, bet gatvės neasfaltuotos. Tiesa dalį paasfatlavo šią vasarą, bet po 20 m. nuo prijungimo. O mokyklą naikina, ale mažai żmonių gyvena. Gėda liberalams!i Taip, kad slengiškiai, gerai pagalvokit!
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių