„Smėlio džiazas“ sugrįžta į pajūrį

Per Lietuvą keliaujantis muzikinis projektas "Smėlio džiazas" dar kartą sugrįžta į pajūrį. Aplankęs dešimtis Lietuvos miestų, sulaukęs sausakimšų salių ir įvertintas ne tik gausiais plojimais, bet ir glėbiais gerbėjų gėlių.

Ateinantį ketvirtadienį nuo 20 val. restorane „Ararat“ smėlio menas susijungs su džiazo muzika ir gyvas emocijas dovanos klaipėdiečiams ir miesto svečiams. Šis reginys yra neįprastas ir tuo, kad žiūrovai atvykę į renginį prisidės prie pirmojo Baltijos šalyse ‘‘Smėlio meno terapijos centro‘‘ įkūrimo.

„Smėlio džiazo“ sumanytoja Jurgita Minderytė iškėlė didžiulį tikslą - Lietuvoje įkurti ‘‘Smėlio meno terapijos centrą“, kuris teiks terapijos seansus vaikučiams turintiems autizmo sindromą bei kitų įgimtų sutrikimų. Tam reikalingos didžiulės lėšos. Todėl muzikinio projekto ‘‘Smėlio džiazas‘‘ komanda nusprendė 20% nuo kiekvieno parduoto bilieto skirti šio centro fondui.

Pajūrio gyventojai ir svečiai ‘‘Smėlio menu‘‘ šią vasarą jau gėrėjosi ne kartą. Palangos sezono atidarymo šventėje „Aš myliu Palangą“ menininkė Jurgita Minderytė smėlio paveikslus kūrė pagal Švedijos roko grupės „Le Bataillon Des Fous“ ir Palangos orkestro atliekamą muziką. Nemažiau sėkmingi buvo pasirodymai Palangos muzikiniuose klubuose „Ramybė“ ir „Vandenis“.

Tačiau kaip patį smagiausią šios vasaros koncertą visas „Smėlio džiazo“ kolektyvas prisimena pasirodymą viename Klaipėdos retorane.Tai buvo tikras džiazo improvizacijų ir smėlio audrų vakaras. Smėlio menininkės Jurgitos Minderytės, vokalistės Vilminos Navickaitės ir fortepijono virtuozo, - profesoriaus Sauliaus Šiaučiulio emocijoms neatsispyrė ir koncerte apsilankęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas su žmona Inga. Ponia Inga, kartu su J. Minderyte piešė su smėliu, o ponas Vytautas, atėjęs į koncertą su savo trimitu, ne kartą prisijungė prie „Smėlio džiazo“ atlikėjų.

Bilietus į "Smėlio džiazo" koncertus galima  įsigyti internetu – www.tiketa.lt.

Poilsiaujantys Palangoje, „Smėlio džiazo“ pasirodymą dar galės išvysti rugpjūčio 24 d., 21 val.  muzikos klube “Vandenis”.


Šiame straipsnyje: Smėlio džiazas

NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Viskas būtų gražu, tik... ponia paišė, ponas grojo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių