Smeltės gyvenamajame kvartale sumažės žvyrkelių

Smeltės gyvenamųjų namų kvartalas pagaliau sulauks investicijų į infrastruktūrą. Pirmoji injekcija – 400 tūkst. litų.

Smeltės kvartalo gyventojai jau ne vienerius metus mina savivaldybės slenkstį, prašydami išasfaltuoti gatves. Tačiau atsakymas visada buvo toks pat – nėra pinigų.

„Praėjusiais metais buvome paskelbę konkursą, tačiau rangovas išasfaltuoti gatves pasiūlė už 1,8 mln. litų. Suma buvo per didelė, todėl sutarties nepasirašėme“, - prisiminė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Šiemet atsirado galimybė gauti pinigų Susisiekimo ministerijos eksperimentiniams sprendimas įgyvendinti.

Klaipėdos savivaldybę pasieks 400 tūkst. litų, už kuriuos minkšta asfalto danga bus paklota ilgiausia Smeltės kvartale 660 metrų Jurbarko gatvė.

„Ši danga yra kaip įprasta asfalto, tačiau skiriasi tuo, kad ją nutiesti nereikia kloti stiprių gatvės pagrindų. Todėl ir gatvės išasfaltavimas tokiu būdu kainuoja kelis kartus pigiau nei įprastai – apie 100 litų už kvadratinį metrą. Tokios dangos puikiai tinka gyvenamiesiems kvartalams, jomis negali važiuoti tik sunkusis transportas“, - aiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Tokia dangą galima kloti tik vyraujant šiltiems ir sausiems orams. Tikimasi, kad Jurbarko gatvė bus išasfaltuota šią vasarą.

Smeltės kvartale iš viso yra devynios neišasfaltuotos gatvės, kurias sutvarkyti reikia 1,4 mln. litų. L.Dūda vylėsi, jog pinigų iš Susisiekimo ministerijos minkštoms dangos pavyks gauti ir kitais, ir dar kitais metais, tad Smeltės kvartale žvyruotų gatvių turėtų nebelikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrius

Audrius portretas
O kada bus pratęsti asfaltavimo darbai kelio einančio nuo Palangos kelio ,pro Romų gyvenvietę link Karklės .Dabar ten žvyrkelis.Atkarpa neilga ,bet vasarą neįmanoma ,kaip dulka.O taip norėtūsi nusimaudžius jūroje grįžti švariam.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių