Smeltės kvartale bus atnaujintos gatvių dangos

Smeltės kvartalo gyventojai dar šiemet galės džiaugtis, jog gatvėse nebereikės laužyti automobilių ar klampoti po purvynus.

Šio kvartalo gatvėms iš valstybės biudžeto bus skirta pinigų, o už juos paklota nauja gatvių danga.

Tai bus pilotinis projektas, nes tokia danga Lietuvoje bus klojama bene pirmą kartą.

„Ji labai šiuolaikiška. Lengvai ir greitai paklojama, tačiau ilgaamžiška. Vienintelis trūkumas tas, jog tokia danga negali važiuoti sunkiasvoris transportas“, - teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Todėl Susisiekimo ministerija uostamiesčio savivaldybei davė namų darbų – įvertinti, kuriomis Smeltės kvartalo gatvėmis sunkiasvoris transportas nevažiuoja ir nevažiuos, jas išmatuoti ir pateikti skaičius.

Kai gatvės bus išmatuotos, tuomet ir paaiškės, kiek bus skirta pinigų ir kiek kilometrų naujos dangos išeis pakloti.

„Kadangi tos dangos klojimo darbai vyksta greitai, tikiuosi, jog dar šiemet kvartale bus nutiestos naujos gatvės. Tai puiki ir graži dovana Klaipėdai jubiliejau proga“, - konstatavo V.Grubliauskas.

Kitoms miesto gatvėms remontuoti šiemet uostamiesčio biudžete numatyta mažiau pinigų nei pernai – 900 tūkst. litų. Be to, pabrango statybinės medžiagos ir darbai, todėl šiemet užlopyti gatvių pavyks gerokai mažiau nei pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zinot

zinot portretas
tie sunkiasvoriai vaziuojs visur.rimkuose irgi sutaupe-paklojo vos 1 sluoksni .vos 2 ziemos ir jau duobes atsiranda.jei darot zmoniskai reikia tvarkyt

Neptunas

Neptunas portretas
Turbūt savi iš savivaldybės gyvena , tokį darbas nusimato . Išskirtinis dėmesys. Labai brangus darbas o kokybės kaip nebuvo taip ir nėra. Kaip vogė pinigus taip ir vogia. Gerai paskaičiuos ir savo kiemuose pasiklos iš tos pačios sumos. Kaip taraškevičius darė sovietiniais laikais . Kieme kelias buvo paklotas , vaikų aikštelė sutvarkyta, kiti kiemai nusispjauti .

Patikslinkite

Patikslinkite portretas
O kurios gatvės priklauso taip dabar pavadintam "Smeltės" rajonui? Jei tai prie Smiltelės gatvės, tai ten dar daug gatvių???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių