Smiltynėje – „Gintarinės jūrmylės“ bėgimo varžybos

Šeštadienį Smiltynėje jau tryliktą kartą vyks tarptautinės bėgimo varžybos „Gintarinė jūrmylė“.  Dalyvauti jose užsiregistravo beveik tūkstantis sportininkų ir bėgimo entuziastų.

„Gintarinės jūrmylės“ bėgimas, kaip teigiama, neturi analogų. Tradiciniai bėgimai matuojami metrais, kilometrais, myliomis ar jardais. O šis – unikaliu,  įprastai laivyboje naudojamu matu – jūrmyle, kuri yra 1852 metrai.  

Pirmajame bėgime dalyvavo vos 60 sportininkų, po metų – daugiau nei 300, o šiemet užsiregistravo beveik 1000 bėgikų.  Vyriausias iš jų – 77-erių klaipėdietis, jauniausias – dar neturintis trejų, atvyksta iš Latvijos.

Vienos, trijų ir šešių jūrmylių trasose jėgas šiemet išbandys ir daug žinomų Lietuvos sportininkų. Tarp jų ir keturios olimpinių žaidynių dalyvės – Živilė Balčiūnaitė, Remalda Kergytė, Rasa Drazdauskaitė ir Eglė Balčiūnaitė.

„Gintarinė jūrmylė“ turi keletą nekintančių tradicijų. Renginys visada vyksta Smiltynėje, startą paskelbia patrankos šūvis ir jūreiviškas varpas. Nugalėtojų vardai įamžinami prie Smiltynės kelto stovinčiame akmenyje, iškeltame iš uosto akvatorijos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių