Smiltynėje prie Naujosios perkėlos susidarė transporto spūstis

Iš Neringos namo grįžtantys poilsiautojai pakliuvo į transporto spūstį Smiltynėje, prie Naujosios perkėlos. Eismą kontroliavo policijos pareigūnai.

Spūstis Smiltynėje, prie Naujosios perkėlos, pradėjo formuotis sekmadienį po pietų. Į kitą kranto pusę šį savaitgalį buvo perkeltas rekordinis skaičius šią vasarą automobilių.

Apie 2 tūkst. penktadienį ir dar tiek pat šeštadienį. Ratuoti poilsiautojai į Neringą plūdo ir sekmadienį. Tačiau po pietų didesnis srautas transporto priemonių buvo perkeliamas į Klaipėdos pusę. Po pietų prie Naujosios perkėlos Smiltynės pusėje pradėjo formuotis spūstis.

Eismą stebėjo policijos pareigūnai. Jie drausmino norinčius greičiau patekti į keltą, pažeidžiant Kelių eismo taisykles.

Tačiau pastaroji nebuvo tokia didelė kaip būdavo ankstesniais metais. Be to, automobilių eilė sparčiai tirpo. Naujoji perkėla dirbo visu pajėgumu. Be sustojimo iš vienos pusės į kitą plaukė trys keltai.

Įmonės „Smiltynės perkėla“ dispečerinės darbuotojas tvirtino, kad šis savaitgalis pagal perkeltų transporto priemonių ir keleivių skaičių yra rekordinis šią vasarą.

„Ankstesniais tokių didelių srautų tikrai nebuvo. Perkeliame tikrai daug ir automobilių, ir žmonių. Vien šeštadienį Naujojoje perkėloje keltai papildomai plaukė 47 kartus, kai privalomi yra 48 reisai. Darbo krūvis išaugo dvigubai“, – pasakojo dispečerinės darbuotojas.

Neringos verslininkai tvirtino, kad tai pirmasis savaitgalis, kada poilsiautojai pritrūko vietos nakvynei. Šeštadienio vakarą Nidoje buvo ieškančių, kur apsistoti, tačiau nesėkmingai. Jiems teko palikti kurortą ir grįžti namo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ha

ha portretas
kiti nemoka su dviračiais važiuoti:)

Julius

Julius portretas
Žmones turi tu euru tik raudoja, ar ko ten su mašinomis grūstis ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių