Gelbėtojai rūpinsis ir Smiltynės pirtimi

Gelbėtojams miesto valdžia nori pavesti dar vieną funkciją – teikti pirties, esančios Smiltynėje, paslaugą. Nuo rugsėjo pastaroji nebeveikia, o čia kaitinęsi sveikuoliai piktinasi.

Ar pavesti Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybai rūpintis Smiltynėje esančia pirtimi, ketvirtadienį svarstyta miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, toks sprendimas reikalingas, nes įmonė teikusi šią paslaugą nuo rugsėjo 1 dienos nutraukė sutartį.

„Dabar pirtis neveikia. Į mus kreipėsi nepatenkinti sveikuoliai, kurie lankydavosi joje. Todėl siūlome pavesti teikti šią paslaugą Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybai“, – tvirtino I.Šakalienė.

Teigiama, kad per metus Smiltynės pirtyje apsilanko 300-350 žmonių. Siūloma, kad lankytojai už dvi valandas mokėtų 20 litų. Tokia kaina buvo ir dabar.

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai domėjosi, ar nereikia patvirtinti didesnės kainos. Tačiau atkreiptas dėmesys, kad apsilankymas pirtyje Trilapio gatvėje kainuoja 18 litų.

„Dabar patvirtiname tokią kainą. Vėliau, jei reikės, ją pakeisime“, – tvirtino vicemeras Artūras Šulcas.

Skaičiuojama, kad iš pirties paslaugos per metus būtų surenkama apie 84 tūkst. litų. Jos išlaikymo išlaidos siektų apie 60 tūkst. litų. Likusius pinigus – apie 24 tūkst. litų siūloma panaudoti pirties ir gelbėjimo stoties infrastruktūros gerinimui.

Finansų ir ekonomikos komiteto narė Lilija Petraitienė klausė, kodėl ši paslauga pavedama gelbėjimo tarnybai.

„Greitai ir merginas jiems pavesime aptarnauti“, – tvirtino L.Petraitienė.

Pasak I.Šakalienė, įstaiga gali teikti tokią paslaugą pagal savo nuostatus.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnyba be savo tiesioginės veiklos – poilsiautojų saugumo užtikrinimo paplūdimiuose – vykdo ir kitas funkcijas. Ji prižiūri du viešuosius tualetus, du artezinių vandenų gręžinius, remontuoja ir prižiūri gelbėjimo postus.

Jiems pavesta ir prižiūrėti tvarką Smiltynės paplūdimyje, inventorių: suolus, persirengimo kabinas, šiukšliadėžes.

Finansų ir ekonomikos komitetas pritarė, kad gelbėtojai turėtų teikti pirties paslaugą. Galutinį žodį šiuo klausimu tars miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Domas

Domas portretas
Manau geras sprendimas.O tai paskutiniu metu pirtis dirbdavo tik sekmadieniais lyg tai neapsimokėtų.Paskaičiavau-tikrai pelninga:laisvų spintelių apie 12-13 val dažnai reikėjo laukti.Kokios išlaidos? Pagrinde-malkos...O bilietas vis-dėl-to 20Lt!Todėl jau mėnesis kaip ten neinu.Žinoma, atidavus gelbėtojams pirtelę jiems turbūt bus pridėta ir prie algos,,šis-tas"?Jie įrodė kad sąžiningai dirba-paskyrus rūpintis šiukšlių klausimu,vasarą pliažuose buvo tikrai tvarkinga.Net poilsiautojai pastebėjo..

siaip

siaip portretas
vaizdelis toks, kad sakalienei svarbiausia imituoti kazkokia veikla, pvz. lapus parke su triuksmu pusti nuo ankstaus ryto i zole (gyventojus zadinti!) nors po pusvalandzio tie lapai nuo vejo vel ant taku, todel ir parkas ir gatves nuolat kaip nevalytos. ir visas miestas apleistas, prisiukslintas, apskures. vyt reiktu tokias sakalienes, kurios vejais svaisto visu pinigus ir absoliuciai nepaiso gyventoju poreikiu.

Banščikas

Banščikas portretas
Gera pirtis Smiltynėje ir jūroje galima pasimaudyti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių