Smiltynės pajūrį nusėjo medūzos

Šeštadienį pajūriu pasivaikščioti Kuršių nerijoje nusprendę žmonės rado paplūdimį nusėtą negyvomis medūzomis ir suskubo šiais vaizdais dalintis socialiniuose tinkluose.

Spalio vidurys – maudynių ir kaitinimosi saulėje sezonas jau senokai baigėsi, todėl pajūryje kur kas mažiau žmonių, nei vasarą.

Pamatę nuklotą negyvomis medūzomis pajūrį, žmonės nustebo. Kur kas labiau įprasta jas matyti antroje vasaros pusėje, kai pagaliau įšyla Baltijos vanduo. Tačiau rudenį, kai dieną oras įšyla vos kelis laipsnius aukščiau nulio, tokie vaizdai matyti ne kiekvienam.

Pajūrio regioninio parko ekologą Erlandą Paplauskį kur kas labiau stebina žmonės, kurie dar nematė tokio reginio.

„Suaugusios medūzos formuoja lytinius produktus, dauginasi, vėliau žūva. Va jas žmonės ir pamatė. Tai vyksta nuo neatmenamų laikų, todėl kalbėti apie tai ir stebėtis yra tas pats, kaip kraipyti galvą, kai rudenį nuo obels krenta obuoliai. Reiktų dažniau išeiti į lauką, pavaikštinėti pajūriu“, – kalbėjo ekologas.

Kad ir kaip būtų, gamta mus stebina kasdien. Rūkas, šerkšnas, gelstantys lapai, pirmieji žiedai, negyvos medūzos ir daugybė kitų reiškinių ne tik verčia aikčioti, bet ir džiaugtis įvairiu ir gėrėtis šiais gamtos stebuklais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių