Socialinė iniciatyva neįgaliesiems – nemokamas kelialapis prie jūros

  • Teksto dydis:

Dažnai susimąstoma, kad žmogaus judėjimo negalia riboja fizines jo galimybes pasirūpinti savimi, būti savarankiškam buityje, tačiau nepagrįstai pamirštama apie neįgaliojo apleistus norus ir neišsipildžiusias svajones. Laisvai judėti galintiems sudėtinga net įsivaizduoti, ką reiškia kelionė prie ošiančios jūros neįgaliajam, daugybę metų praleidusiam vien tarp keturių sienų namuose.

Socialinių paslaugų informacijos centras skelbia nemokamai suteikiantis galimybę neįgaliems asmenims išpildyti savo norą ir nuvykti prie jūros. Centro darbuotojai pasiruošę profesionaliai pasirūpinti saugia neįgaliųjų kelione – du vairuotojai-asistentai naudodami specialią įrangą gali vežti ir lydėti tiek sėdinčius, tiek ir tik gulinčius neįgaliuosius.

Šia galimybe jau spėjo pasinaudoti prieš 20 metų insultą patyrusi ponia Danguolė ir garbaus 95 metų amžiaus sulaukusi Stefanija. Tik po daugelio metų galėjusios įkvėpti gaivaus oro prie jūros, moterys ne tik grožėjosi vaizdu, bet ir pasakojo apie jaunystę, kurioje jūra, miškai yra palikę neišdildomų prisiminimų.

Socialinių paslaugų informacijos centras kelialapius prie jūros dovanoja dar trims klaipėdiečiams.

Norintys išpildyti savo neįgalių artimųjų svajonę nuvykti prie jūros, kviečiami susisiekti kontaktais:

Direktorės pavaduotoja

Karolina Vaičikė

Tel. nr. 864549444, 846211283



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viską

Viską portretas
neįgaliesiems!

Karklininkams

Karklininkams portretas
Karlės prieiga ir vaizdas į jūrą tikrai nuostabūs... Deja, tiek sėdintiems, bet neturintiems artimųjų, tiek gulintiems ligoniams be pastangų pasinaudoti šiuo taku neįmanoma...

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Nuostabūs ir geros širdies žmonės, kurie šitaip elgiasi. Didžiausios pagyros organizatoriams ir paslaugai!!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių