Sparčiai kyla naujasis Klaipėdos baseinas

Naujo baseino su sveikatingumo centru statybvietėje ketvirtadienį apsilankęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas kritikos neišsakė. Numatoma, kad iki rugsėjo pastatas bus uždengtas stogu, o šio mėnesio gale objekte esanti nardymo šachta jau bus išbandoma vandeniu.

Iki metų pabaigos, kai ir turėtų būti baigtas statyti tarptautinius standartus atitiksiantis baseinas su sveikatingumo centru, liko pusmetis.

Ketvirtadienį objekto statybvietėje lankėsi ir darbus įvertino Klaipėdos meras V.Grubliauskas.

Po apžiūros miesto vadovas pastabų statybomis besirūpinančios įmonės atstovams nepažėrė.

"Turėtume labai aiškiai suvokti, kad kalbame apie unikalų projektą. Tai, be abejo, diktuoja ir unikalius iššūkius, bet, matydamas vykstančius darbus, jausdamas jų pulsą, esu ramus, kad viskas yra daroma ir laiku, ir kokybiškai", – teigė V.Grubliauskas.

Meras taip pat pabrėžė, kad šis objektas yra statomas ne vieneriems metams ir net ne dešimtmečiams, todėl statinio kokybės ir patikimumo klausimas yra svarbesnis nei numatytų darbų grafikas.

"Tie ambicingi planai, apie kuriuos kalbėjome įleidžiant kapsulę, šiandien nesikeičia, tačiau turime vertinti iššūkius ir laukiančius darbus", – pastebėjo miesto vadovas.

Projekto vadovas Darius Jocys teigė, kad šiuo metu jau baigiamos surinkti statinį laikančios konstrukcijos, išskyrus medines, esančias virš paties baseino zonos. Visos konstrukcijos turėtų būti sumontuotos iki birželio pabaigos.

Vėliau vyks stogo dengimo bei vidaus apdailos inžinerinių sistemų įrengimo darbai. Numatoma, kad pastatas stogą jau turės iki rugsėjo.

Baigtas ir baseino duobės betonavimo etapas, sumontuota nardymo šachta. Birželio gale ketinama atlikti bandymus į šachtą prileidžiant vandens.

"Pastatyta mechaninė dalis – pats daiktas. O jos aprišimas, technologija, siurbliai, vamzdynai yra susiję su atskirais procesais", – teigė projekto vadovas.

Šiuo metu rengiamasi rinkti ir objekto koncesininką. Viliamasi, kad koncesijos sąlygos miesto tarybai bus pristatytos jau liepą. Jas patvirtinus prasidės konkursas.

Tikimasi, kad baseino valdytojas bus žinomas rudenį.

Bendra baseino statybos rangos darbų sutarties vertė – 15,8 mln. eurų. Statybomis rūpinasi įmonė "Axis Industries", laimėjusi savivaldybės skelbtą viešųjų pirkimų konkursą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

 tiesa portretas
Impulse vadovė disponuoja dokumentai su padirbtais parašai , vadovė apgaudinėja policijos pareigūnus, kad parašai nesuklastoti, veliau teisme ,tik užsakius ekspertizė, paaiškėja kad parašai Impuls dokumentose padirbti, Impuls samdo advokatą už 3.5 t eurų, sumoka už ekspertize,kitos šalies advokatą. Pagal suklastotus dokumentus nesumoka dalies pinigu. Tad tas Impuls- reputacija...........

Aidas

Aidas portretas
Jeigu bus tokios kainos,kaip Impulse,tai kam tokie baseinai ir reikalingi,nebent eilinį kartą išskirtiesiems.Vaikai apskritai neturi kur plaukioti.Jau nekalbant,kad net maži miesteliai sudaro tokias sąlygas vaikams pramogauti. Kituose miestuose pramogų parkai sugeba pateikti lanksčias kainas o Impulsas,nors ir pustuštis ,bet kainų nenuleidžia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių