Sparnuočių saugumui – nauji kelio ženklai uostamiestyje

Šiaurės prospekte, ties Kretingos gatve, skubantiems klaipėdiečiams neretai kelią užtveria gulbių šeimynėlė. Siekiant apsaugoti paukščius nuo neatidžių vairuotojų penktadienį čia atsirado išskirtinai Klaipėdai sukurti kelio ženklai "Atsargiai, gulbė ir gulbiukai".

Gyventojai jau anksčiau ragino mieto valdžią imtis tokios iniciatyvos, juolab kad kaimyninėje Latvijoje tai – normali praktika. Štai Rucavoje, prie miestelio centre esančio tvenkinuko driekiasi keliukas. Jame mūsų tautiečiai stebėjosi pamatę įkurdintą kelio ženklą, įspėjantį, kad gatvę bet kada gali kirsti antys.

Žmonės svarstė, kodėl panašūs ženklai negalėtų atsirasti Šiaurės prospekte – juk netoliese esančiame vandens telkinyje kasmet peri ne tik gulbės, bet ir kiti sparnuočiai. Miesto transportininkai šios idėjos nepamiršo.

Įvertinę kitų šalių patirtį įmonės "Gatvių apšvietimas" darbuotojai sukūrė originalias lenteles Klaipėdai. Penktadienio rytą Europos judumo savaitės proga ženklai buvo įkurdinti Šiaurės prospekte. 


Juos apžiūrėjęs Klaipėdos miesto vicemeras Artūras Šulcas pasakojo, kad kitose pasaulio šalyse tokie ženklai nėra naujovė, jų būna pačių įvairiausių.

"Kelio rodyklė vairuotojams primins apie čia esantį reiškinį. Tikimės, kad žmonės ne tik atidžiau važiuos, bet ir sužinos apie lankytiną vietą, stabtelės pasižvalgyti ir vaikams parodys. Iš esmės tai ne gulbės ar briedžiai eina per mūsų kelius, tai mes per jų trasas nusitiesėme kelius. Turime džiaugtis, kad faktiškai miesto centre galime sutikti ir gulbių, ir briedį. Klaipėda yra nuostabus miestas ir šia prasme", – įsitikinęs A.Šulcas.

Skaitytojo nuotr.

Pasak vicemero, Herkaus Manto ir Liepojos gatvėse taip pat reikėtų pastatyti ženklą, įspėjantį apie briedžius.

"Prieš keletą metų ties viaduku Herkaus Manto gatvėje buvo nukritęs briedis, įvyko avarija, laimei, žmonės liko gyvi. Kodėl to nepadarius saugumo vardan?" – svarstė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brigita

Brigita portretas
Gražios tikrosios vertybės. Žmonės visai sulaukėja nieko nevertindami...

Ramus

Ramus portretas
Gulbes reikia dar radara pastatyti, nes skraido mieste per zemai ir per greitai....

motas

motas portretas
Uzdekit zekla i Vyturelio darzeli,vazinejasi kaip namo,tiesiai prie duru.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių