Sportininkų gatvėje – nauji draudimai vairuotojams

Sportininkų gatvės dalyje bus uždrausta statyti automobilius. Tokį sprendimą Saugaus eismo komisija priėmė, nes transporto priemonės trukdo eismui.

Bijo, kad išleis benziną

Prašymą, kad Sportininkų gatvės dalyje nuo 22 iki 28 namo būtų uždraustas automobilių stovėjimas pateikė Prekybos uosto seniūnaitis Ruslan Schneiderat.

Pasak jo, paliktos mašinos trukdo pravažiuoti transporto priemonėms.

„Tuo piktnaudžiauja keli 28 namo gyventojai, kurių butų langai išeina į gatvę. Mašinas jie gali statyti kieme, kuris yra labai didelis, tačiau to nedaro. Gyventojai aiškina, kad taip negalės stebėti savo automobilių, o kažkas gali nupilti benziną. Dėl to juos palieka gatvėje“, – pasakojo seniūnaitis.

Pasak R.Schneiderat, dėl gatvėje paliktų penkių automobilių trikdomas eismas Sportininkų gatve. Norint pravažiuoti, reikia išvažiuoti į priešpriešinę eismo juostą.

Kenčia nuo triukšmo

Saugaus eismo komisija pritarė ir kitam R.Schneiderat prašymui – uždrausti statyti automobilius prie Gulbių gatvės 2 namo.

„Kitoje gatvės pusėje yra naktinis klubas. Paryčiais jaunuoliai nesiskirsto, o sėda į mašinas ir toliau linksminasi. Gulbių gatvės 2 name gyvena šeimos su mažais vaikais. Jie negali išsimiegoti“, – pasakojo seniūnaitis.

Saugaus eismo komisijos nariai prisiminė, kad čia paliekami ir vilkikai. Buvo atvejis, kai jų stovėjo šeši. Atkreiptas dėmesys, kad dėl paliktų transporto priemonių gyventojai negali išvažiuoti iš kiemo.

Nutarta pastatyti ženklą, kuris leistų įvažiuoti tik gyventojams.

Saugaus eismo komisija nepritarė vieno klaipėdiečio prašymui leisti Tomo ir Pasiuntinių gatvėse statyti automobilius, užvažiavus dviems ratais ant šaligatvio.

Atkreiptas dėmesys, kad šiomis gatvėmis neįmanoma pravažiuoti. Dėl to nutarta vienoje gatvės pusėje uždrausti automobilių stovėjimą.

Ženklai – gyventojų lėšomis

Iš dalies Saugaus eismo komisija patenkino Liepojos gavę dubliuojančios gatvės gyventojų prašymą. Jie pageidavo, kad čia leistinas greitis būtų sumažintas iki 30 kilometrų per valandą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus specialisto Vytauto Paukštės, tam reikėtų 14 ženklų.

„Neįsivaizduoju, kur ten galima lakstyti. Daugiausia šia gatve važiuoja patys gyventojai“, – tvirtino mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, jei gyventojai mano, kad ženklai sudrausmins vairuotojus, tai susiderina su policija ir pasistato savo lėšomis.

„Iš miesto biudžeto jų tikrai nestatysime. Tam nėra lėšų. Bet ženklai nebaudžia vairuotojų. Jei žmonės galvoja kitaip, tai lai patys juos pasistato“, – tvirtino L.Dūda.

Saugaus eismo komisija taip pat gavo prašymą Naujakiemio gatvėje uždrausti statyti automobilius išvažiavimuose iš kiemų, nes kitos mašinos negali išvažiuoti.

„Parengėme, kaip reikėtų išpiešti gatvė, kad būtų išspręsta ši problema. Tokia praktika naudojama ir kitose šalyse. Tai būtų galima padaryti kitais metais, gavus finansavimą“, – komentavo V.Paukštė.

Saugaus komisija pritarė šiam siūlymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai

gerai portretas
kai turi nuosavą namą... o kai grįžti po darbo vakare ir kiemas būna užkištas nevažiuojančiais kibirais, o kiti net po 2 ar 3 laiko pasistatę tai ką tada daryt

Babyte

Babyte portretas
saunuolis Ruslanas,jauciasi,kad yra seimininkas tokio seniunaicio palinkeciau ir kitiems miesto rajonams!

emigrant

emigrant portretas
Klaipedoje nebera daugiau problemu. Galima ieskoti slieku subinej :)))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių