Sportininkų vaistinė: tarybą pasieks pakoreguoti pasiūlymai

  • Teksto dydis:

Dienraštis "Klaipėda" tęsia rubriką "Klausk Klaipėdos valdžios drąsiai", kurioje tradiciškai skelbia miesto mero Vytauto Grubliausko ir savivaldybės administracijos atsakymus į skaitytojų klausimus.

– Miesto taryba buvo atidėjusi Sportininkų vaistinės klausimą. Koks tolesnis jos likimas?

– Idėjos reorganizuoti Sportininkų vaistinę neatsisakyta, tačiau, atsižvelgus į bendruomenės nuomonę, tarybai bus teikiamas pakoreguotas sprendimo projektas. Jo esmė – siūlymas Sportininkų vaistinę prijungti prie Debreceno vaistinės ir sukurti vieną juridinį vienetą, turintį du padalinius – Sportininkų ir Debreceno mikrorajonuose. Taip būtų optimizuota savivaldybės įmonių veikla, tačiau gyventojams išliktų galimybė įsigyti vaistų dviejose vietose – taip, kaip yra dabar. Nors farmacinių paslaugų teikimas nėra savivaldybės funkcija, tačiau kirviu kapoti visko, kas, žiūrint papunkčiui, ne visai atitinka įvairias tvarkas, rekomendacijas ir siūlymus, nesiruošiama. Manau, taryba, atidėdama šio klausimo svarstymą, parodė, kad bendruomenės balsas yra toks pat svarbus, kaip ir ant kitos svarstyklių pusės dedamos atliktos analizės išvados, rodančios, kad permainų reikia. Sprendimą miesto politikai turėtų priimti jau šį ketvirtadienį. Tikiu, kad rasime balansą tarp bendruomenės poreikių turėti vaistus gaminančią vaistinę arčiau namų ir siekio optimizuoti įmonių veiklą.

– Kada baigsis darbai Poilsio parke ir kokios dar viešosios erdvės bus tvarkomos?

– Poilsio parke darbai jau artėja į pabaigą, iki finišo trūksta vos kelių savaičių, ir galėsime džiaugtis šiuolaikiškomis sporto aikštelėmis, kuriose ką veikti ras įvairių sporto šakų mėgėjai – nuo krepšinio iki mini golfo. Čia taip pat bus sutvarkyti takai, kita infrastruktūra, statomas viešasis tualetas. Neseniai pats kartu su savivaldybės specialistais apžiūrėjau vykstančius darbus, išsakiau kai kurias pastabas dėl parko priežiūros bei infrastruktūros išsaugojimo, tikiu, kad netrukus šioje vietoje turėsime tikrą aktyvaus laisvalaikio centrą po atviru dangumi.

Tęsiame darbus ir pietinėje miesto dalyje – čia jau išvalytas Pietinės gatvės tvenkinys, baigiama sutvarkyti aplinka, taip pat prasidėjo antras Sąjūdžio parko sutvarkymo etapas, kurį pabaigus miestiečiai turės dar vieną aktyvaus laisvalaikio mėgėjams skirtą zoną, o pagrindinis jos akcentas – BMX dviračių, riedlenčių ir riedučių parkas. Dar labiau išgražės Pempininkų bei Debreceno mikrorajonai, pagrindinės aikštės čia jau sutvarkytos, o šiemet abiejų aikščių prieigose bus įrengtos vaikų žaidimų aikštelės ir pradėtas tvarkyti pėsčiųjų bei dviratininkų takas nuo Debreceno aikštės iki Gedminų gatvės. Darbai šiame take prasidės netrukus – bus suremontuota danga, įrengtas apšvietimas, dviračių stovai, sutvarkyti želdiniai, atsiras vaikų žaidimų ir treniruoklių aikštelės, greta tako numatoma papildomų vietų automobiliams statyti. Atgims ir Žardės aikštė. Darbus joje planuojama pradėti antroje vasaros pusėje, čia bus įrengtas apšvietimas, sutvarkyta danga, pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės. Savivaldybės specialistai kalbasi su greta aikštės esančių pastatų savininkais, kad jie taip pat imtųsi tvarkyti šalia savo statinių esančius plotus, norime, jog darbai vyktų vienu metu ir kartu galėtume džiaugtis pabaigtuvėmis. Rengiamas ir Vingio aikštės sutvarkymo projektas, kuris bus įgyvendintas per 2018-uosius.

Numatoma sutvarkyti ir Kauno gatvės mikrorajone esantį parką – Ąžuolų giraitę, taip pat Malūno parką, ruošiamės ir tokiems dideliems projektams kaip Jono kalnelio bei jo prieigų sutvarkymas, Atgimimo aikštės, Danės skvero su krantinėmis rekonstrukcija. Jono kalnelio projektavimas jau baigtas, netrukus bus ieškoma rangovų, kiti objektai dar projektuojami, tačiau visuose kitąmet jau turėtų vykti darbai.

Rubrikos tikslas – užtikrinti nuolatinį miestiečių bei vietos valdžios bendravimą. Klausimus siųskite e. paštu merui@kl.lt. Jų sulaukiama daugiau nei yra vietos puslapyje, tad dalis atsakoma asmeniškai, o aktualūs gausesnei skaitytojų grupei rubrikoje publikuojami vėliau. Dienraščio "Klaipėda" pirmadienio numeryje rubrika pasirodo du kartus per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių