Uostamiesčio sporto mokyklos mokės už sales

Uostamiesčio sporto mokykloms ateina sunkūs laikai – planuojama, kad teks mokėti už salių nuomą. Iki šiol minėtos mokyklos naudojosi uostamiesčio švietimo įstaigų patalpomis ir už tai neatseikėdavo nė cento. Šią tvarką norima pakeisti.

Nustatė įkainius

Jau kurį laiką Klaipėdos švietimo įstaigos sporto centrams nuomoja aktų bei sporto sales, tačiau ši paslauga nėra apmokama.

Mokykloms patirtus nuostolius už sunaudotą elektrą, vandenį bei pačios salės eksploataciją tenka padengti pačioms.

"Dabar mes keičiame galiojantį sprendimą iš nuomos į patalpų paslaugos teikimą ir nustatome įkainius", – informavo Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Numatomi patalpų įkainiai – įvairūs. Jie priklausytų nuo salės paskirties, ploto bei įstaigos budėtojo darbo trukmės.

Nuomoti negali

Pašnekovės teigimu, nors iki šiol fiziniai bei juridiniai asmenys nuomodavosi iš Klaipėdos švietimo įstaigų joms priklausančias sales ar kitas patalpas, tačiau tai nebuvo juridiškai teisinga. Tokiu atveju nuomotojas turėtų nebevykdyti jokios veiklos patalpoje.

Uostamiestyje įstaigos ar privatūs asmenys iš mokyklų ar darželių galėjo patalpas nuomotis tuo metu, kai jos nereikalingos švietimo įstaigai.

L.Prižgintienės teigimu, teisės aktai, susiję su turto nuoma, nenumato galimybės nuomoti patalpas valandomis. Tokia veikla šiame sprendimo projekte vadinama patalpų suteikimo paslauga. Būtent tokį pakeitimą Švietimo skyrius ir siūlys miesto tarybai.

Jeigu taryba pritartų, patalpų suteikimo paslauga būtų skirstoma į dvi dalis: kai erdvės suteikiamos veiklai ir kitu atveju – vienkartiniams renginiams.

Toks tarybos sprendimas pareikalautų papildomų lėšų iš uostamiesčio savivaldybės biudžeto – apie 260 tūkst. litų per metus.

Numatė lengvatų

Patalpų suteikimo mokestis būtų taikomas ne tik sporto mokykloms, bet ir fiziniams asmenims, kurie norėtų kad ir trumpam švietimo įstaigos patalpose vykdyti kokią nors veiklą.

"Tokia teisė yra išskirta visiems fiziniams ir juridiniams asmenims, tačiau atskira teisė yra išskiriama sporto mokykloms. Joms siūlome taikyti 70 proc. mažesnius įkainius", – paaiškino pašnekovė.

L.Prižgintienės teigimu, neteisinga, jog švietimo įstaigoms šiuo metu nėra atsiskaitoma už suteiktas patalpas.

"Juk nuomojantis patalpas iš kitų biudžetinių įstaigų, tokių kaip Koncertų salė ar kitos, pinigai yra mokami", – pastebėjo Švietimo skyriaus vedėja.

Už patalpų suteikimą surinktos lėšos būtų skiriamos  vandens, elektros, šildymo bei salių nusidėvėjimo išlaidoms padengti, o likusi pinigų suma – švietimo įstaigų bei jose esančių salių remonto darbams.

Disponuoti šiomis lėšomis švietimo įstaigos galės pagal savo poreikį prieš tai sudariusios darbų sąmatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip sau

siaip sau portretas
Siaip mokedami mokescius atrodo sumokame uz istaigu islaikyma, tai noredami, kad savo vaika vesti dar papildomai reikes vel moketi uz uzsiemimo pabrangima del nuomos. Ir atrodo svietimo sistema specialiai viska daro, kad tik pacios svietimo istaigos mokytojai neuzsiimtu papildoma papomokine veikla, kad tik tevai toliau lankytu papildomus uzsiemimus nuo mokymosi istaigos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių