Sprendimas dėl dviračių takų – pavasarį

Kaip pasielgti su ant šaligatvių nuo Senojo turgaus iki Lietuvininkų aikštės įrengtais takais, sprendimų bus ieškoma pavasarį. Kol kas miestiečiai turės tenkintis esama padėtimi.

Šiandien problemos sprendimo būdų ieškojo Saugaus eismo komisija. Jai buvo siūloma dviratininkus perkelti į važiuojamąją kelio dalį - Tiltų gatvėje nubrėžti atskirą tik dviratininkams skirtą juostą, o Manto gatvėje pirmą eismo juostą skirti tik dviratininkams ir viešajam transportui.

Pasak komisijos narių, nubrėžti atskirą juos, pirmasis pasiūlymas įmanomas, tačiau antrasis nesaugus.

„Skyrę Manto gatvėje pirmą eismo juostą dviratininkams ir viešajam transportui, taptume dviratininkų žudikai. Apie kokį saugumą galime kalbėti. Dviratininkų susidūrimų su transporto priemonėmis neišvengtume. Taip susidarytų automobilių spūstys“, - tvirtino Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Alvydas Katkauskas.

Komisijos posėdyje taip pat siūlyta dviratininkus nukreipti kitomis gatvėmis - Naująja Uosto ar Šaulių ar net uždrausti jiems važinėtis senamiesčiu. Tačiau problemos sprendimo nepriimta. Klausimo svarstymas atidėtas iki pavasario, kada prasidės naujasis dviratininkų sezonas.

Nusiskundimai dėl agresyvaus dviratininkų važinėjimo miesto centre ant šaligatvių įrengtais takais, dėl ko nukenčia pėstieji, pradėjo plaukti vasaros pradžioje.


Šiame straipsnyje: dviračių takas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių