Spręs dėl didingų ąžuolų

Miesto taryba skyrė papildomai lėšų želdinių tvarkymui. Nugenėti medžius, dalį jų pašalinti, praretinti krūmus ketinama Dviračių treko rajone, prie Šv. Kazimiero bažnyčios, esančiame skvere.

Gyventojai ne kartą skundėsi, kad ši viešoji erdvė yra pamiršta. Želdiniai tokie tankūs, kad miesto skveras primena mišką. Be to, trūksta ir šviesos.

Dėl šių priežasčių skveras nėra lankomas, nors galėtų tapti populiaria erdve.

Lėšos – 21,3 tūkst. eurų – šios viešosios erdvės sutvarkymui skirtos iš Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos.

Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisija buvo nuvykusi apžiūrėti skvero. Akcentuota, kad šioje viešojoje erdvėje iš tikro tanku. Kai kuriuos medžius reikia pašalinti, kitus genėta.

Tankesnius želdinius ketinama palikti prie gatvės, o skvero viduje praretinti, kad žmonės galėtų pasidžiaugti saulės spinduliai. Medžiai, kuriuos reikia pašalinti, jau pažymėti.

Ketvirtadienį miesto tarybos posėdžio metu, svarstant Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos pakeitimus, vėl buvo iškeltas klausimas dėl miesto želdinių tvarkymo.

„Mieste vyksta žaliųjų erdvių transformacija. Ar bus Klaipėdoje patvirtinta europinė želdinių tvarkymo tvarka arba bent tokia kaip Rygoje, Vilniuje, kur sprendžiant dėl medžių genėjimo, šalinimo kviečiami arboristai?“, – klausė tarybos narė Nina Puteikienė.

Politikė taip pat atkreipė dėmesį, kad dabar medžiai nugenėjami taip, kad įsimeta puviniai.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė aiškino, kad puvinys į medžius įsimetė tikrai ne dėl dabartinio genėjimo. Netinkamai šie darbai buvo atliekami prieš 20 metų.

Vedėja taip pat pabrėžė, kad savivaldybė turi arboristą, kuris kviečiamas į pagalbą prireikus.

„Dviračių treko rajono skvere radome du didelius, gražius ąžuolus. Jų vidus yra išpuvęs, sutvirtinti cementu kaip senoji liepa. Kviesimės arboristą, kad jis įvertintų, ar mums verta rekonstruoti šiuos medžius“, – pasakojo vedėja.

Iš Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos lėšų – 25,6 tūkst. eurų – papildomai skirta ir savavališkai užterštų teritorijų tvarkymui. Jau metų pradžioje šioms priemonėms prašyta atseikėti daugiau lėšų nei tai buvo padaryta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vėtra

Vėtra portretas
Jau ir čia ateina budeliai , kurie žudo miesto plaučius.

Kamara

Kamara portretas
kas čia darosi su miesto valdžia? Atrodo nežino, kad Lietuva pirmauja širdies ligų sergamume. Todėl pavėsis - atgaiva. Vienintelė vieta Panevėžio gatvės gyventojams ir ją nutarė sunaikinti.

Klaipediete

Klaipediete portretas
Ne tik tvarkyti naujai ,bet ir prižiūrėti kas sutvarkyta ,Mažiau lėšų išleisit ateityje, Pvz. Žardės parko medžius tvarkė - miškelius , vasarą reikėjo praeiti , augančius ūglius išgenėti , Šis parkas apleistas , suoliukai nuo pastatymo pradžios , viena kažkas pastatė arti mokyklos , dabar sulaužytas ir stovi daugiau mėnesi griaučiai. Šį parką labai mėgsta ir jaunos mamos ir kiti gyventojai , o pasėdėti ir knygą ramiai paskaityti ar vaikutį pamigdyti , medžių pavėsyje nėra. Sėkmės dirbant ir prižiūrint tvarką.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių