Spūstys persikėlė į kitą vietą

P.Lideikio, Pamario ir Audros gatvių sankryžoje baigiamas rengti turbožiedas. Kai eismas juo leidžiamas beveik be apribojimų, net ir karštomis dienomis nebelieka transporto spūsčių Pamario gatvėje. Tačiau automobilių vairuotojai įstringa kitoje vietoje.

Dar trūksta asfalto

P.Lideikio, Pamario ir Audros gatvių sankryžoje jau suformuotas turbožiedas. Laisvadieniais, kai kelininkai neatlieka darbų, juo eismas leidžiamas beveik be apribojimų.

"Šiuo metu eismas žiedine sankryža vyksta taip, kaip bus organizuojamas ir ateityje. Darbai jau beveik artėja į pabaigą. Pačiame žiede liko išasfaltuoti tam tikrus ruožus, užbaigti rengti saleles, kurios suformuotos", – informavo įmonės "Žemkasa" darbų vadovas Gediminas Ramanauskas.

Pasak jo, kol vyksta darbai Pamario gatvėje, dar susidaro spūsčių, tačiau, eismą leidus žiedine sankryža be apribojimų, automobilių eilės ištirpsta, nors pastarosiomis dienomis poilsiautojų paplūdimiuose buvo daug.

Pliažų prieigose mašinų stovėjimo aikštelės buvo sausakimšos. Po pietų vietos nebeliko ir pačioje didžiausioje, esančioje šalia Antrosios Melnragės neįgaliųjų paplūdimio.

Įstrigo P.Lideikio gatvėje

Tačiau, poilsiautojams patraukus namo, spūsčių Pamario gatvėje nesusidarė, nors anksčiau minėtoje arterijoje nuolat nusidriekdavo automobilių eilės.

Būtent siekiant išvengti kamšačių ir buvo apsispręsta minėtoje vietoje įrengti žiedinę sankryžą.

"Kai užbaigsime darbus, bus daugiau aiškumo, kaip važiuoti žiedu. Dabar dar atsiranda sutrikusių, kurie nežino, painiojasi. Vietos daug, tad kyla nesusipratimų", – tvirtino darbų vadovas.

Nors ratuotiems vasarotojams Pamario gatvėje ir nebereikėjo stovėti spūstyse, jie įstrigo ties šviesoforais reguliuojama Herkaus Manto, P.Lideikio ir Šiaurės prospekto sankryža.

Antradienį, kai buvo minima Žolinė, po pietų automobilių eilė nusidriekė iki tilto. Vairuotojams teko palaukti, kol pasieks sankryžą. Žinoma, ne tiek, kiek reikėdavo stovėti spūstyje Pamario gatvėje, išvažiuojant iš paplūdimio. Šioje gatvėje automobilių eilės buvo kur kas ilgesnės.

Bandys patobulinti eismą

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad situacija P.Lideikio gatvėje bus stebima.

Vadovas atkreipė dėmesį, kad kitąmet ties minėta sankryža bus pailginta juosta, kur stovi į dešinę norintys sukti automobilių vairuotojai. Dabar pastaroji yra labai trumpa.

"Situacija turėtų šiek tiek pagerėti", – prognozavo vadovas.

Ketinama analizuoti ir laikus, kada P.Lideikio gatvėje susidaro spūstys.

"Šioje sankryžoje eismas yra intensyvus visomis kryptimis – tiek nuo jūros pusės, tiek iš miesto. Žiūrėsime, ką galime padaryti, kad eismas būtų organizuojamas kuo sklandžiau", – tvirtino direktorius.

L.Dūdos teigimu, ateityje bus pereinama prie išmanaus šviesoforų valdymo. Tada reaguoti į transporto srautus, susidariusias spūstis bus galima operatyviau.

"Išmaniai valdyti šviesoforus norime ne tik Herkaus Manto, P.Lideikio ir Šiaurės prospekto sankryžoje, bet ir kai kuriose kitose", – komentavo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Išvis mieste šviesoforai sureguliuoti, kad mašinos užtruktu kuo ilgiau. Tik privažiuoji sankryžą ir įsijungia raudona. Ar yra bent viena žallos šviesos realiai veikianti atkarpa? O gal statomas tikslas buvo, kad automobilių judėjimo greitis būtų toks pats kaip autobusu?

Ita

Ita portretas
Ismaniai valdyti nori ,tai valdykit jau senai laikas ,o del neigaliujiu aiksteles iskirskit medzius po jais yra skalda kuri supilta buvo uz mokesciu moketoju pinigus ,tik bevaldydami leidote uzaugti medziams ,dirbkite ponai o ne popieriukus kilnokite
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių