Staigmenų meistro svajonė – išsimiegoti

Paragavusieji renginių organizatoriaus Kęstučio Medelio staigmenų neretai prisipažįsta: dar kartą to patirti nebenorėčiau. Klaipėdiečio idėjų arsenale – šiukštu ne kankinimo priemonės, o tikroviškos, iki smulkmenų apgalvotos situacijos bei aplinkybės, į kurias patekusioms "aukoms" garantuojamas adrenalino pliūpsnis.

Pasiūlė "žolės" – sulaukė "Aro"

Mergvakaris bunkeryje su tardymais ir visais kitais privalomais Antrojo pasaulinio karo tematikos atributais. Bernvakaris Dumpių sąvartyne, arba savotiška išgyvenimo mokykla, jei kartais gyvenime tektų prarasti viską.

Anot Kęstučio, o jau draugams gimtadienio proga kartu su bendražygiais parengia išskirtinių staigmenų. "Yra buvę visko", – valiūkiškai šypteli pašnekovas.

Kęstutis prisipažino, jog po tokios vienos originalios dovanos bičiulis jo darbovietę iš tolo aplenkia jau antrus metus.

"Buvo taip paorganizuota, jog draugas per savo gimimo dieną atvažiuotų pas mane į kontorą. O aš neva atsitiktinai sužinau, kad šiandien – jo gimtadienis. Susėdame kavos ir "prie kavos", šnekučiuojamės, tada pasiūlau – gal norėtum parūkyti? Ir išsitraukiu maišiukus. Žmogus žiūri išsproginęs akis, nesupranta, kas čia vyksta. Ir kaip tik tuo metu įsiveržia "Aro" pareigūnai, suguldo mus ant žemės. Lauke vaikšto policininkai su "racijomis", žodžiu, viskas, kaip priklauso", – intriguojamą scenarijaus užuomazgą prisiminė pašnekovas.

Fizinių priemonių netaiko

Po kratos ir K.Medeliui pareikštų kaltinimų dėl narkotinių medžiagų laikymo bei platinimo sukaktuvininkas atsiduria pareigūnų automobilyje, kur yra priverstas vienumoje praleisti apie 20 minučių.

"Davėme laiko, kad jis pamąstytų, ką kalbės, kas jo draugai, kaip jis čia atsidūrė, kas bus toliau", – šyptelėjo pašnekovas.

Maža to, Kęstučio "bendrininkui" pareiškiama, kad kol bus išsiaiškinta, koks jo vaidmuo šioje istorijoje, šis visam savaitgaliui bus uždarytas į areštinę, nes tardytojai bus tik pirmadienį.

"Patikėkite, žmogus išgyveno nerealų stresą", – prisiminė pašnekovas.

Kai galiausiai šalia nelaimėlio pasodinamas ir pats "narkobaronas", skandalas priartėja prie atomazgos.

"Tuo metu, kai aš atsiprašinėju savo draugo, prie mūsų prieina nepažįstamasis, nešinas viskio buteliu, ir sako: "Bent prieš išvežant nuimkite antrankius, vis dėlto gimtadienis, duokite žmogui bent 50 gramų "įkalti". Kai mano bičiulis suprato, kas čia įvyko, visus mus pasiuntė žymiai toliau nei pasaulio kraštas. Todėl dabar pasakyti, ar jam patiko staigmena, ar ne, – subtilus dalykas", – juokėsi pašnekovas.

Kęstutis neneigė, jog neretai pasitelkiami ir įvairūs pagrobimo scenarijai – svarbu, kad viskas būtų įtikinama, netikėta ir kaskart nauja.

Tačiau triukų ir pokštų meistras patikino, jog netoleruoja jokių fizinio poveikio priemonių.

"Žmogų reikia paveikti psichologiškai, įtikinti, kad jo laukia kažkoks baisus išbandymas, ir eiti to link. Bet jokiu būdu ne kankinti, o paskui iš to dar ir pasijuokti. Nemanau, kad tai yra pramoga", – įsitikinęs pašnekovas.

Dėl užgaidos – į Rusiją

Ar Kęstučiui yra tekę sulaukti gana ekstravagantiškų užsakovų įgeidžių? Klaipėdietis prisiminė, jog vieną brangiausių ir sudėtingiausių pramogų teko organizuoti kauniečiui.

Puse lūpų vyras prasitarė, jog su lenktynėmis susijusi atrakcija vyko Rusijoje, tačiau daugiau intriguojamų detalių neatskleidė. Tik patikino, jog jokiu būdu nelįstų į avantiūrą, kuri grėstų sveikatos sutrikdymu ar galėtų kainuoti gyvybę.

"Žmogus padėjo pinigus ant stalo, o mes tiesiog įgyvendinome jo užgaidą. Jam tai labai brangiai kainavo, o ir mes patys beveik nieko neuždirbome – tiesiog nenumatėme keleto dalykų", – prisipažino pašnekovas.

Pasak klaipėdiečio, jam nėra tekę organizuoti kai kuriose kaimyninėse šalyse populiarios ekstremalios pramogos – vadinamojo hardbolo, kai vieni žaidėjai medžioja kitus.

"Medžiotojai" apsiginkluoja perdarytais pneumatiniais šautuvais, o "taikiniai" aprengiami specialiais apsauginiais kostiumais. Pastarieji tokį amplua pasirenka savo noru, nes už tai gauna pinigų.

Pasak Kęstučio, ne paslaptis, jog hardbolas – rusų išradimas.

"Tie, kurie nori tokių pramogų, važiuoja į Rusiją arba Baltarusiją. Neteko girdėti, kad tai vyktų Lietuvoje, neteko ir pačiam dalyvauti", – tikino klaipėdietis.

Nors žaidimas gana ekstremalus, tačiau pašnekovas nelinkęs manyti, kad "aukos" vaidmenį atliekantys žmonės būtų jame mirtinai nukentėję.

Internetas – uždrausta žemė

Dažasvydžio pradininkas Klaipėdoje šypteli – kartu su bendraminčių komanda modeliuoja ir įgyvendina ne tik nervus kutenančias staigmenas. Kai kurios jų, "pagardintos" sentimentaliais ir romantiškais prieskoniais, neretai išspaudžiančios jaudulio ašaras.

Gana netikėta Kęstučio veiklos sritis – organizuoti vestuvių iškilmes, tiksliau, jo sritis – žaidimai, pačių iškilmių vedimas, personažai, pramogos ir visokie, anot jo paties, "kreizi" dalykėliai.

Kęstučio įsitikinimu, neprofesionaliausias dalykas bet kokiame renginyje – šablonai ir štampai.

"Nieko nėra baisiau, kai skirtinguose renginiuose naudojamas vienas ir tas pats scenarijus", – įsitikinęs jis.

Renginių organizatoriui būtų sunku įvardyti, iš kur jis semiasi netikėčiausių idėjų – pasak pašnekovo, jos gali gimti bet kuriuo momentu ir bet kurioje vietoje.

"Internetas turbūt pati baisiausia informacijos paieškos forma. Daug kas mano, kad esu truputį pamišęs žmogus. Idėjų semiuosi iš bet ko, svarbiausia "nenusispangti" į kokią vieną pusę ir pasistengti žmonėms įtikti pagal jų poreikius. Reikia tik laiko, o idėjų yra milijonai, duok Dieve jas visas įgyvendinti", – šypsojosi patyrusią talkinančių profesionalų komandą subūręs vyras.

"Žaidimas", kuris įkvepia

Klausti, ar Kęstutis yra matęs garsųjį Davido Fincherio trilerį "Žaidimas", nė neverta – jo įrašas guli ant klaipėdiečio darbo stalo.

"Tai filmas, kurį žiūrėjau kokius septynis aštuonis kartus, kuris mane labai smarkiai įkvepia. Ir aš labai laukiu tokio užsakymo", – prisipažino pašnekovas.

Kas galėtų nustebinti patį pramogų meistrą? Kęstutis netikėtai prisipažįsta, jog jam smagiau staigmenas rengti kitiems, nei jų sulaukti pačiam.

"Savoje draugų kompanijoje jau net nebežinome, kaip vienam kitą nustebinti. Atėjo toks momentas, kai turime daryti arba kažką tokio, arba apskritai nieko nesiimti. Tiesą pasakius, savo gimtadienių nelaukiu, nes tiek visko esu prikrėtęs, kad kiti tik ir laukia, kada galės atsirevanšuoti", – juokėsi pašnekovas.

Kęstutis tvirtino, jog jam geriausia dovana – ramybė. Tad ir laisvalaikį, kaip prisipažino, su didžiausiu malonumu tiesiog skirtų miegui.

"Norisi ramybės ir dar kartą ramybės. Žmona sako, kad pasikabins virš lovos mano nuotrauką, kad bent jau eidama miegoti galėtų atsisveikinti ir palinkėti labos nakties", – šmaikštavo Kęstutis, kone visus savo savaitgalius galįs vadinti parduotais.


Šiame straipsnyje: Kęstutis Medelispramogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

simas

simas portretas
Gerai, kad nedaro pagal sablonus. Esu dalyvausi 2 skirtingoms imonems surengtuose baliukuose, kuriuos organizavo Morkuno firma. Tai zaidimai buvo tokie patys... Fe, kaip neidomu...

x

x portretas
jo bobą greitai kitas pradės tvarkyt)))

harema

harema portretas
Pasiunte zymiai toliau, nei pasaulio krastas :)))))))))))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių