Stalinizmo ir nacizmo aukos neliko pamirštos klaipėdiečių

Europos dieną stalinizmo ir nacizmo aukoms atminti ir Baltijos kelio dieną uostamiesčio patriotiškai nusiteikę klaipėdiečiai išskleidė 65 metrų ilgio juostą.

Antradienį vakare į ištuštėjusį Klaipėdos savivaldybės pastatą rinkosi miesto Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos nariai bei jiems prijaučiantys miestiečiai. Didžiojoje posėdžių salėje prisiminti Molotovo – Ribentropo pakto padariniai mūsų šaliai.

Minėdami nelinksmą dieną susirinkusieji išskleidė klaipėdiečių Karolinos Augaitienės, Zinaidos Vasiliauskienės ir Birutės Kriščiukaitienės nunertą lino juostą. Ja moterys siekė įamžinti Baltijos kelio atminimą. Rekordų knygos vertą juostą ketinama perduoti Mažosios Lietuvos istorijos muziejui.

Susirinkusieji pakėlė unikalų gaminį ir sugiedojo Tautinę giesmę.

Buvusi Tarybų Sąjungos Aukščiausiosios tarybos liaudies deputatė advokatė Zita Šličytė susirinkusiesiems priminė tragiškus Lietuvos valstybei 1939 metų rugpjūčio įvykius. Prisimintas daugeliui iš atminties neišblėsęs Baltijos kelias.

Muzikiniu renginio akcentu tapo choro „Atminties gaida“ atliekamos patriotinės dainos.


Šiame straipsnyje: Juodojo kaspino diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Renginį organizavo Klaipėdos TS-LKD skyrius.

Tikslinimo prasmė

Tikslinimo prasmė portretas
Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos nariai galėjo būti ir TS-LKD nariais. Šiuo atveju nėra esminio skirtumo. Vertėtų tikslinti, jei būtų buvę pranešta, kad organizatorius, pavyzdžiui, Rusų sąjunga ar socdemai. Nors atmintinas Lietuvos dienas minėti privalėtų visi, net ir valdžia. Šiuo atveju savivaldybė galėjo Lietuvos ir miesto vėliavas iškelti su gedulo ženklu, kaip tai liepia įstatymas, tokio paminėjimo gal būtų ir pakakę, vienu žodžiu, kultūros stoka.

dideli pinigai nagli

dideli pinigai nagli portretas
nagli puteiki kaip ten buvo su tom sukslem kur per 3metus is gyventoju padidine mokesti pasipelne savivaldybe ir sukslyno karaliusar grazins ta skirtuma gyventojamspaaiskink??????????????????????????????????????????????????????????????
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių