Stambioms ir pavojingoms atliekoms – specialios aikštelės

2013 metais senus baldus, nebenaudojamus buities prietaisus ir kitas stambias atliekas Klaipėdos regiono gyventojai galės palikti specialiai tam skirtose aikštelėse.

Bendrovė „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras“ (KRATC) pasirašė sutartį su viešųjų pirkimų konkursą laimėjusiu „Projektų centru“. Jis per pusantrų metų įsipareigojo regione įrengti 10 didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelių, taip pat 7 kompostavimo aikšteles.

Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės Klaipėdos mieste bus įrengtos:

Tilžės g. 66A

Prie Plieno g.

Prie Šiaurės pr.

Klaipėdos rajone:

Geležinkelio pylimo g., Gargžduose.

Didelių gabaritų atliekų surinkimo ir žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelės bus įrengtos:

Nidos-Smiltynės pl. 12, Neringoje

Joskaudų k., Kretingos raj.

Rumšų k., Šilutės raj.

Ankštakių k., Kretingos raj.

Puodkalių k., Skuodo raj.

Vėžaičių k., Klaipėdos raj.

Išvardintose rajonų savivaldybėse į šias aikšteles bus galima atgabenti ir žaliąsias kompostuojamas atliekas. Klaipėdos miesto gyventojams žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelė bus įrengta Glaudėnų kaime, šalia uždaryto Kalotės sąvartyno.

Projekto kaina – daugiau kaip 17 mln. 648 tūkst. litų. Darbai finansuojami iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo, valstybės biudžeto bei KRATC lėšomis.

Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelių įrengimas yra vienas iš infrastruktūros darbų Klaipėdos regione vykdant valstybinę atliekų tvarkymo sistemos reformą. Klaipėdos apskrityje europietiškas atliekų tvarkymo modelis diegiamas nuo 2002 metų.

„Tokios aikštelės būtinos, kad žmonės galėtų civilizuotai atsikratyti atliekų, kurių nevalia mesti į komunalinių atliekų konteinerius. Pavyzdžiui, Klaipėdoje dabar šios atliekos surenkamos apvažiavimo būdu pagal grafiką. Tačiau žmonėms tai nėra patogu“, - aiškino KRATC direktorius Šarūnas Reikalas.

Pasak jo, didelių gabaritų atliekų priėmimo aikštelės yra įprastos vakarų Europoje, Skandinavijoje, o Lietuvoje jau veikia daugiau kaip 40 tokių aikštelių. Jose priimamos buityje susidarančios elektros bei elektroninės įrangos atliekos, naudotos padangos, dienos šviesos lempos, tepalai, baldai, mišrios statybos ir griovimo atliekos ir kt. Per artimiausius kelerius metus tokios aikštelės bus įrengtos visuose Lietuvos miestuose ir rajonuose.


Šiame straipsnyje: atliekos

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
na ir kas veš kokią seną sofą ar spintą, pames prie konteinerio kaip visada, eilinis ES milijonų plovimas.

SB

SB portretas
Geras sumanymas,tik kaip tas sunkias ir dideles atliekas iki aiksteles nunest,juk ne visi masinas turi ,o ir i masina jos netelpa.Kaip senai bobulytei ar diedukui atsikratyti dar senesniu daiktu.Daugelyje uzsienio saliu yra nustatytos dienos pagal gyv.rajonus kur tiesiog gatvese paliekami tie daiktai,kur juos surenka ir ne tik tos salies valytojai,bet ir musu tautieciai,kurie paskui daro bizni cia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių