Startuoja tradicinė Jūros šventė

Gausi renginių šių metų Jūros šventė jau džiugina jos lankytojus. Fiestos organizatoriai ir uostamiesčio vadovas pabrėžė, kad visą savaitgalį besitęsiančiam renginių maratonui pasiruošta gerai.

Gausi renginių šių metų Jūros šventė jau džiugina jos lankytojus. Fiestos organizatoriai ir uostamiesčio vadovas pabrėžė, kad visą savaitgalį besitęsiančiam renginių maratonui pasiruošta gerai.

Pradžia – sėkminga

Savaitės viduryje 56-ajai Jūros šventei pradėjęs ruoštis miestas sulaukė pirmųjų svečių, o organizatoriai vakar sudėliojo paskutinius fiestos akcentus. Oficiali pradžia – šiandien, kai miesto gatvėse vyks daugybė renginių.

Anot Jūros šventės organizatorių, šventei pasiruošta gerai.

"Gyvename intensyviai – startinis jaudulys, paskutinieji štrichai, kuriozinės situacijos ir maži nesusipratimai kilstelėjo adrenalino lygį. Bemiegės naktys virsta trijų dienų šurmuliu", – sakė viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Goda Giedraitytė.

Jūros šventės metu, kaip įprasta, bus sutelktos kur kas didesnės policijos pareigūnų, gelbėtojų, medikų, miesto tvarkytojų pajėgos. Šiemet šalia pagrindinių scenų įsikūrusiose palapinėse šventės svečių sveikata rūpinsis ir maltiečiai. Jie teiks pirmąją pagalbą.

"Tarp daugybės skirtingo žanro renginių – gražios ekologiškos iniciatyvos, kuriomis skatinama gražinti ir švarinti savo miestą. Keliame baltąsias bures ir kviečiame ant mūsų pramogų laivo denio" – kalbėjo viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys.

Linksmintis išradingai bei saugiai linkėjo ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

"Kaskart šventė sutraukia tūkstančius laisva uostamiesčio dvasia alsuojančių žmonių. Balta fiesta visiems į Klaipėdą atvykusiems svečiams padovanos aibę naujų įspūdžių, o pačius klaipėdiečius paskatins dar labiau didžiuotis savo miestu. Visos tarnybos, infrastruktūra, įranga parengta tradicinei Jūros šventei. Tikiuosi, kad čia apsilankys kuo daugiau žmonių", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Prisišvartavo F.Magelano laivas

Į Klaipėdą šia proga atplaukė "Nao Victoria" – įspūdingas ispanų burlaivis-muziejus. Jo istorija mena XVI amžių. Mat tai yra tiksli Fernando Magelano flotilės burlaivio, vienintelio grįžusio iš pirmosios ekspedicijos aplink pasaulį kopija, pastatyta 1991 m. Ispanijoje.

Ši "Viktorijos" antrininkė antrąkart apkeliavo pasaulį, kai nuo 2004 iki 2006 m. nuplaukė beveik 27 tūkst. jūrmylių ir aplankė 17 šalių.

25,90 m ilgio laive atkurtos autentiškos interjero detalės leidžia pajusti unikalią to laikmečio kelionių dvasią. Burlaivio kapitono Manuelio Murube žodžiais, atplaukti į Lietuvą įgulai – įdomi patirtis, esą čia jie svečiuojasi pirmą kartą. Į Klaipėdą ispanai plaukė aštuonias dienas.

Burlaivį aplankyti ir susipažinti su Ispanijos marinistine istorija kapitonas kvies visas tris Jūros šventės dienas.

Taip pat fiestos metu lankytojai galės išvysti mokslinę tiriamąją ir mokomąją Klaipėdos universiteto škuną "Brabander" bei jachtą "Odisėja".

Kruizinių laivų terminale lauks ir seniausias "Baltic Sail" laivas – šešių burių škuna "Eldorado", seniausias Lenkijos burlaivis, pastatytas 1918 m. Olandijoje bei jachta iš Lenkijos "Malbork".

Laivus visos šventės metu lankytojai galės lankyti, o esant geroms oro sąlygoms – ir jais paplaukioti.

Informacija – stenduose

Visas tris dienas Jūros šventės teritorijoje veiks nemokamas internetas, o aktuali informacija apie vykstančius renginius bus teikiama infokioskuose bei naujuosiuose interaktyviuose elektroniniuose stenduose.

Prie interneto greitai ir nesudėtingai bus galima prisijungti bet kokiu išmaniuoju įrenginiu: mobiliuoju telefonu, planšetiniu ar nešiojamuoju kompiuteriu.

Taip pat specialiai Jūros šventei yra sukurta mobilioji programėlė. Ja naudodamiesi dalyviai gaus visą jiems aktualią informaciją. Sumanus atnaujintas gidas nurodys trumpiausius kelius iki šventinio šurmulio taškų, leis pasirinkti labiausiai patinkančius renginius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių