Stintos ant Kuršių marių ledo priviliojo tūkstančius žvejų

Šeštadienį ant Kuršių marių ledo verda gyvenimas ir knibždėte knibžda žmonių – juos priviliojo geras oras ir neblogai kimbančios stintos.

Nuo pat šeštadienio ryto į Smiltynę iš Naujosios perkėlos kursuoja automobilių pilni keltai –  žmonės plūsta ant Kuršių marių ledo ties Preila, Juodkrante. Į žvejybą išsiruošė ir pavieniai žmonės, ir šeimos, ir didelės kompanijos.

Preiloje vairuotojai sunkiai rado vietą, kur pasistatyti automobilį. Jais buvo prigrūstos visos šalikelės.

Jau priešpiet ant ledo buvo sunku rasti vietą, kur būtų galima patogiai įsitaisyti žvejoti. Tačiau tie žvejai, kurie prasigręžė eketes ir sumerkė meškeres, neliko nusivylę – per porą valandų pavyksta pagauti apie pusšimtį šviežiais agurkais kvepiančių žuvų.

Šeštadienį apie vidurdienį spaudė maždaug 10 laipsnių šaltukas, tačiau žvejų tai neišgąsdino. Be to, jie prisigalvojo pačių įvairiausių priemonių sušilti.

Kai kurie meškeriotojai pasistatė palapines, kurios saugo nuo vėjo ir šalčio. Kiti išsitraukė ir staliukus bei kėdes ir iškart ėmėsi virti žuvienę.

Treti žvejai šildosi alkoholiniais gėrimais, tačiau jais labai nepiktnaudžiavo, tad girtų žmonių nesimatė.

Gudresni neringiškiai sugalvojo būdų, kaip iš žvejų užsidirbti. Jie sniego motociklais stintų gaudyti išsiruošusius žmones už atlygį pavėžėja, kad nereikėtų kelių kilometrų kulniuoti pėsčiomis.

Nors ant Kuršių marių ledo gausu žvejų, incidentų kol kas neužfiksuota. Ledo storis siekia apie 40 centimetrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

egidijus

egidijus portretas
Vezu zvejoti stintu preiloje

Egidijus

Egidijus portretas
Vezu zvejoti stintu preiloje 865673532

Meistras

Meistras portretas
Super)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių