Stintų šventėje Palangoje parduotas rekordinis kiekis žuvų

Palangos verslininkai suskaičiavo prieš savaitę vykusios stintų šventės rezultatus. Renginys buvo rekordinis tiek žmonių bei prekeivių skaičiumi, tiek suvalgytų žuvų kiekiu.

Anot Palangos kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Nerijaus Stasiulio, kiek buvo parduota stintų, sunku pasakyti. Tačiau skaičiuojama, kad per 10 tonų. Pernai žuvų buvo parduota mažiau – apie 7 tonas.

„Šiemet į šventę atvyko tiek žmonių, kiek nė vienais ankstesniais metais. Jų skaičius buvo rekordinis. Gerokai daugiau viešojo maitinimo įmonių prekiavo ir žuvimis. Suvalgyta ir daugiau stintų“, – pabrėžė N.Stasiulis.

Verslininkai patys pripažįsta, jog žmonių srautai šventės metu viršijo lūkesčius. Tik įpusėjus šventei prekybos vietose arčiau tilto jau baigėsi žuvienė. Šventės pabaigoje pritrūko ir karšto alaus.

N.Stasiulis pabrėžė, kad stintų šventė vis labiau populiarėja. Kitąmet ji bus jubiliejinė – dešimtoji. Jau dabar svarstoma, kaip ją reikės plėsti.

„Reikia ieškoti naujų erdvių. Galvojame kai kuriuos šventės elementus perkelti į Meilės alėją. Gal žuvų turgelį atidarysime ir Turgaus gatvėje. Gal šventė vyks dvi dienas. Minčių yra daug. Matome, kad stintų šventė tapo didžiuliu įvykiu žmonėms“, – tvirtino pavaduotojas.


Šiame straipsnyje: Palangos stinta

NAUJAUSI KOMENTARAI

sraigė

sraigė portretas
Parduotas stintų kiekis... Aš tai savo ežere sugautų kuojų išsikepiau, termose nusivežėm, ant suolelio suvalgėm, o šventėj pasižmonėjom. Buvo labai smagu. Ačiū tiems, kurie ten buvote.Tai vat, mielieji.

1.

1. portretas
tau visai su galva nederai.

emigrant

emigrant portretas
Ir as sventeje buvau. Bet mano pajamos neleidziau uz stinta po 2 litus moketi. Lietuviai zmones turtingi, gali sau leisti. Pasitenkinau cepelinais...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių