Stiprus vėjas keltų grafiko neišderino

Nors Klaipėdos uoste buvo sutrikusi laivyba ir šiuo metu įplaukti laukia dar daugiau nei dešimt laivų, keltai į Smiltynę ir atgal vakar visą dieną kėlė pagal grafiką.

Anot bendrovės „Smiltynės perkėla“ direktoriaus technikai ir saugiai laivybai Stanislovo Kontrimo, jų duomenimis, vėjo greitis gūsiuose siekė iki 30 metrų per sekundę. Tačiau keltų darbo įtakos tai neturėjo.

„Kėlėme naujaisiais keltais, kurie gali plaukti ir tuomet, kai vyrauja iki 30 metrų per sekundę vėjas“, - teigė S.Kontrimas.

Vakar vakarą buvo atsisakyta tik vieno reiso. Į Smiltynę iš Senosios perkėlos 21 val. nebeplaukė paskutinysis pagal grafiką keltas.

„Danės žiotyse buvo labai pakilęs vanduo, todėl kapitonas nusprendė neberizikuoti ir plaukti į Smiltynę. Tačiau problemų tai nesukėlė, nes norinčių persikelti žmonių nebuvo“, - tvirtino S.Kontrimas.

Naujoje perkėloje automobilius ir žmones kėlė trys keltai, kurie kursavo pagal grafiką. Vairuotojai buvo įspėjami, kad į keltą ir iš jo važiuotų itin atsargiai, todėl nesklandumų pavyko išvengti.  


Šiame straipsnyje: audra KlaipėdojeVėjas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių