Stotelėse – daugiau knygų lentynėlių

Uostamiestyje bus dar daugiau viešų knygų lentynėlių. Šiuo metu net 20-yje stotelių galima palikti arba pasiimti knygų. Pastebima, kad ši iniciatyva domina ne tik leidinių gyvavimą norinčius pratęsti gyventojus, bet net ir propagandos platintojus. Tokiems leidiniams lentynėlėse neleidžiama "užsibūti".

Projektas "STOP – knyga!" uostamiestyje startavo pernai. Tuomet 10-yje miesto viešojo transporto stotelių buvos įrengtos knygų mainų lentynėlės.

Trečiadienį pradedant antruosius projekto metus lentynėlės pradėjo veikti dar 10 stotelių.

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė patikino, kad projektas pasitvirtino – lentynėlės buvo nuolat papildomos knygomis, nes dalis miestiečių taip dalijosi su kitais jiems jau nereikalingomis knygomis.

"Džiaugiamės, kad lentynėlės išlaikė išbandymus, nebuvo nusiaubtos vandalų", – pastebėjo B.Lauciuvienė.

Neslepiama, jog knygų lentynėlės sulaukė ir norinčiųjų leidinius perparduoti dėmesio, tačiau manoma, kad net ir tokiu būdu knygoms pavyko pasiekti jų ieškančius skaitytojus.

Kiekviena viešojo transporto stotelėse veikiančių knygų lentynėlių turi ir savo globėją – arčiausiai veikiantį bibliotekos padalinį.

Pasak B.Lauciuvienės, bibliotekos darbuotojai du kartus per savaitę patikrina lentynėlių turinį.

Kartais tenka iš lentynėlių pašalinti ir netinkamus leidinius, mat jomis pasinaudoti siekia ir įvairūs žmonės, organizacijos, tokiu būdu norinčios skleisti savo ideologiją ar religines tiesas.

Pašnekovė pasakojo, kad pasitaikė atvejų, kai lentynėlės sulaukė ir rusiškos propagandos skleidėjų dėmesio.

Todėl bibliotekos darbuotojai stengiasi aktyviai stebėti, kad tokių atvejų nepasitaikytų.

Viliamasi, kad  skaitytojų dėmesio nepritrūks, žmonės ir toliau keisis knygomis.

Direktorė pastebėjo, kad norintieji pasidalyti, tačiau negalintys atnešti į lentynėlę, gali leidinius atgabenti į artimiausią bibliotekos padalinį, ir darbuotojai knygas išnešios po autobusų stoteles.

Kol kas nežinoma, ar ateityje stotelėse bus įkurta ir daugiau knygų lentynėlių. Šiuo metu bibliotekos tikslas – išlaikyti dvi dešimtis jau veikiančių.

Neatmetama, kad sulaukus gyventojų ar organizacijų prašymų gausinti lentynėlių skaičių, tokie pasiūlymai būtų svarstomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių