Klaipėdiečiai pasipiktinę – stovėjimo vietoje atsiras stulpas

Neturintys kur laikyti automobilių pietinės Klaipėdos pusės gyventojai įširdo, kai savo kieme išvydo kliūtį. Piktinamasi, kad prie Žalgirio gatvės 3-iojo namo atsiras stulpas.

Priešais Klaipėdos miesto globos namus esanti automobilių stovėjimo aikštelė nuolat sausakimša. Todėl gyventojai stebėjosi, kodėl pastatyti žibintą ruošiamasi tokioje nepatogioje vietoje.

Projektuotojų sprendimą klaipėdiečiai vadino "neprotingu ir atmestiniu".

Vis dėlto Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Karolis Šakarnis šiam sumanymui turi savų argumentų. Jo žodžiais, techniškai nebuvo galimybės niekur kitur įrengti apšvietimo.

"Kalbėjausi su projektuotoju ir statytojais, pagal miesto detalųjį planą vietos mašinoms yra nubraižytos statmenai tai atramai. Brėžinyje šviestuvas yra stovėjimo vietos pakraštyje. Bet kuriuo atveju tarp šviestuvų turi būti išlaikomi minimalūs atstumai, visai šalia eina "Teo" tinklai, todėl negalime niekur kitur jo statyti", – tikino K.Šakarnis.

Esą kiek leido galimybės, stulpą projektuotojai patraukė į šoną.

Be to, ateityje numatoma praplėsti ir suremontuoti aikštelę, todėl pagal būsimus planus įrengiamas ir apšvietimas.

"Kitaip ateityje vėl reikėtų ardyti", – užsiminė pašnekovas,

Apšvietimą Žalgirio gatvėje suprojektavo konkursą laimėjusi bendrovė "Kelvista", jį įrengti patikėta įmonei "Elektromontuotojas".

Teigiama, kad apšvietimas išdėstomas remiantis specialia programa, kuri automatiškai apskaičiuoja ir parenka vietas atramoms bei atstumus tarp jų.

"Negali vienoje vietoje šviesti, o kitur būti tamsu", – pridūrė specialistas.

Šiuo metu žibintai montuojami visame vadinamajame Žvejybos uosto rajone. Tai netruko pastebėti ir patys gyventojai, kurie džiaugėsi, kad jų vaikams nebeteks vaikščioti aklinoje tamsoje.

Rangovas užbaigti darbus Žvejybos uosto rajone privalo per du mėnesius. Priešingu atveju įmonei gresia baudos.

Nauji žibintai įrengiami ten, kur šviesos reikėjo labiausiai.

Jau nušvito arba dar tik bus apšviesti Žalgirio g. 1, 3, Sulupės g. 8, 10, 10A, 12 ir Minijos g. 126, 128, 130, 130C, 130B, 130A, 132, 134, taip pat Naikupės g. 9A, 11 namai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanaa

Antanaa portretas
Optiwin programa yra. Stulpas trukdys masinoms, nejuokaukite.. Gi ne kebabu kioskas

Domas

Domas portretas
Valdzia zadejo ,kad debrecene bus apsvietimas ir parkavimosi vietu padarys... Padare PROJEKTUS, i klausima kada bus pradeti darbai buvo atsakyta: 2018 pavasari, O JAU RUDUO ir NIEKO.... Ir geriausia tai , KAD atnaujinus Klaipėdos miesto savivaldybė tinklapi , darbai ir projektai DINGO. Valio taip ir toliau......

NU JO

NU JO portretas
Tai juk tik stulpas,o ne namas,kiek jis ten tos vietos uzima.Masinoms pastatyti tikrai netrukdys,zinoma,jei gerai vairuoji.O ir masinoms saugiau,i apsviesta vieta vagys maziau lenda.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių