Stringa valčių prieplaukos statyba

Mažųjų ir pramoginių laivų prieplaukos statybos pietinėje uosto dalyje ir toliau nejuda iš mirties taško. Pagal optimistinius Uosto direkcijos skaičiavimus uostelis galėtų būti atidarytas tik 2020 m.

Mažųjų ir pramoginių laivų prieplaukos statybos pietinėje uosto dalyje ir toliau nejuda iš mirties taško. Pagal optimistinius Uosto direkcijos skaičiavimus uostelis galėtų būti atidarytas tik 2020 m.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus miesto tarybos posėdžio metu pasakojo, kad savivaldybei priklausiusias krantines direkcija perėmė dar 2005-aisiais. Tada ir įsipareigojo per 3 metus nuo dokumento pasirašymo pastatyti naują uostelį.

Tačiau naujos prieplaukos kontūrų nematyti iki šiol. Uosto vadovas teigė, jog tam vis sutrukdydavo kokios nors priežastys. Esą dar 2005-aisiais, neįvertinus kai kurių teisės aktų, abi pusės užstrigo spręsdamos žemės perdavimo klausimą. Todėl uostas galimybę sklypus pasitikėjimo teise valdyti įgavo tik prieš 4 metus.

2010 m. prasidėjo aktyvesni darbai: buvo parengtas projektas, rasti rangovai, numatytos lėšos, tačiau pagal naujus įstatymus direkcija negalėjo visiškai išnaudoti savo pelno, todėl užstrigo 38,5 mln. litų vertės projekto finansavimas.

Nors uostelio statybą intensyviai remia Vyriausybė, bandoma gauti ES fondų pinigų, projekto įgyvendinimą stabdo ir kitos bėdos.

Mažųjų ir pramoginių laivų stotelę planuojama įkurti pietinėje uosto dalyje. Nedidelėje akvatorijoje ties būsimu uosteliu gylis siekia tik apie metrą. Esą reikėtų išvalyti ne tik didžiulius kiekius grunto, bet ir kasmet prižiūrėti prieplaukos gylį.

A.Vaitkaus teigimu, vien prieplaukos eksploatacija kainuotų daugiau nei milijoną litų kasmet, todėl svarstoma statyti hidrotechninį statinį, vadinamąjį slenkstį, kuris stabdytų sąnašų nešimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu,

Pritariu, portretas
pilnai sutinku su ankstesniu komentaru, čia tik valdančiųjų apsileidimas, nemokėjimas, o galbūt nenorėjimas ginti miestiečių interesų.

padėka

padėka portretas
Už tokią situaciją turim liberalams padėkot, savo laiku turėdami valdžioje miestą, uostą ir susisiekimo ministeriją tik pliurpė kaip jiems įprasta ir nieko nedarė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių