Studentai iš Anglijos į Lietuvą grįš dviračiais

Rugsėjo 7 - 12 d. du jauni, drąsūs lietuvių studentai, klaipėdietis Marius ir nidiškis Manvydas, pasiryžę įveikti apie 2500 km atstumą dviračiais iš Didžiosios Britanijos (Londono) į Lietuvą (Vilnių). Ši kelionė yra skirta ne tik paminėti Lietuvos tūkstantmečio šventei, bet ir atkreipti pasaulio lietuvių dėmesį į vis didėjančią emigracijos problemą, bei paskatinti juos sugrįžti į gimtąjį kraštą.

“Nesame abejingi gimtajam kraštui ir esame pasiryžę dėl jo aukotis, todėl norime parodyti, kad vis dar yra jaunų žmonių, kuriems rūpi Lietuvos ateitis. Simbolinė kelionė vyks netradiciniu būdu - dviračiais iš Londono į Vilnių, kuri jungs šešias valstybes: Angliją - Belgiją - Olandiją - Vokietiją - Lenkiją - Lietuvą. Šios 2500 km. kelionės metu lankysime Lietuvos ambasadas, kalbėsime apie emigracijos problemą, sveikinsime Lietuvą su nauju tūkstantmečiu”, - teigia Marius ir Manvydas.

Ši idėja atsirado norui “kitaip” paminėti Lietuvos tūkstantmetį. Projektas “Grįžtam.lt” bus svarbus tuo, kad tai ne tik įrodymas, jog Lietuva - drąsi šalis, turinti drąsią jaunąją kartą, bet ir Lietuvos vardo garsinimas kitose šalyse. Tikimasi, kad ši kelionė padrąsins Lietuvos išeiviją didžiuotis, kad esame lietuviais.

Šio projekto organizatoriai ir vykdytojai - du jauni lietuvių studentai, savo žinias šiuo metu gilinantys D.Britanijoje, Kembridže.

Trumpai apie kiekvieną iš jų:

Marius Puluikis, klaipėdietis, 2008 m. užregistravo Lietuvos rekordą, kuomet su dviračiu aplink Lietuvą apvažiavo per keturias paras.

“Ko gero tai didžiausias mano pasiekimas, kuomet patekome į rekordų knygą. 2008 metais, aš  ir mano draugas Remigijus, apvažiavom aplink Lietuvą per 4 paras 13 val. ir 20 min.” - prisimena Marius.

Manvydas Džiaugys, nidiškis, su dviračiu taip pat nesiskiria nuo mažumės. Važinėjimą dviračiu jis įvardina kaip savo hobi, o didžiausią savo laiko dalį jis skiria menui. Manvydas apie šio projekto svarbą teigia: “Tik išvažiavus supranti, kad su Lietuva esi vienas ir tas pats kūnas. Gali gyventi Amerikoje, Australijoje, ar Kembridže, gali pasiimti kitos šalies pilietybę ir  vadinti save vokiečiu, bet tu vis vien būsi Lietuvis...”

Studentų trenoruotė Didžiojoje Britanijoje:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių