Studentai skurdui ir nedarbui sako NE!

Šį ketvirtadienį studentai kviečia miestiečius į „flashmob’o“ „Užmušk skurdą“ akciją. Akcijos tikslas - užmušti ir sunaikinti egzistuojantį skurdą, nedarbą ir pašalpų mažinimą.

Kaip teigė viena iš renginio organizatorių Živilė Aleksandravičiūtė, „flashmob‘o“ „Užmušk skurdą“ pagrindinis tikslas yra atkreipti visuomenės dėmesį į skurdo, pašalpų mažinimo bei nedarbo problemą.

„Dalyvavome Nacionalinio socialinės integracijos instituto organizuojamuose žurnalistų mokymuose „Žurnalistikos kodas - demokratija“. Keletą mėnesių nagrinėjome skurdo temą Lietuvoje, kalbėjome su ekspertais ir galiausiai parašėme straipsnį šia tema, rengėme publikaciją apie naują įstatymą. Jeigu žmogus stovi darbo biržoje ir per metus nesusiranda darbo, tai po metų jam bus mažinama socialinė pašalpa. Norime atkreipti dėmesį į tai, kad ne visiems pavyksta per metus susirasti darbą. Taip, yra ir tokių, kurie piktnaudžiauja socialinėmis pašalpomis, tačiau yra pasitaikę ir skaudžių atvejų“ - pasakojo Živilė.

Kita renginio organizatorė Ieva Augytė teigė, jog šiuo renginiu tikimasi, kad miestiečiai bus priversti susimąstyti apie šių laikų opią problemą – skurdą. „Šis „flashmobas“ – straipsnio promo renginys, kuris skirtas žmonėms priminti apie mūsų darbą, apie skurdą Lietuvoje ir tarsi raginantis nebūti abejingais, o stoti į kovą. Dalis šios akcijos yra ir plakatai, padaryti iš nereikalingų kartoninių dėžių, kuriuos iškabinsime mieste. Labai tikimės, kad tiek plakatai, tiek pati akcija atkreips žmonių dėmesį ir bent jau privers susimąstyti, kad šiandien skurdas yra opi problema su kuria reikia kovoti ne tik nurėžiant pašalpas bedarbiams, bet ir siūlant įvairias darbo alternatyvas bei kuo optimaliau vykdant persikvalifikavimo programas“.

Renginys vyks ketvirtadienį 13 valandą prie senosios perkėlos. Organizatoriai primena, jog dalyviams reikia kartu su savimi atsinešti ir pagalvę.


Šiame straipsnyje: studentaiskurdasflashmob

NAUJAUSI KOMENTARAI

Varge varge...

Varge varge... portretas
,,...atkreipti visuomenės dėmesį į skurdo, pašalpų mažinimo bei nedarbo problemą..." Geriau atkreipkite dėmesį valdančiųjų ar bent jau tų kelių Klaipėdos Seimo narių į šią problemą, kvieskite juos dalyvauti o ne visuomenę.Tik jie neateis.Jiems tas neįdomu.Visuomenė seniai ir labai gerai žino kas yra tas skurdas, ir kas labjausiai dėl to kaltas. Surenkite akciją ,,Užmušk išsigimusį liberalizmą Klaipėdoje":). P.S.Tikriausiai gavotte finansavimą ir reikia pagaminti prėską renginį, pasišviesti kad tipo dirbate...Tokie ,,darymai"(pvz.,,apkabinkime miesto merą"ir pan.) iš nesamonių serijos turėtų įeiti į Klaipėdos istoriją kaip nevispročių veiksmai pries pilnatį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių