Sudegęs „DFDS Lisco“ keltas parduotas metalo laužui

Bendrovė "DFDS Lisco" sudegusį keltą "Lisco Gloria" kaip metalo laužą pardavė Estijos koncerno "BLRT Grupp" valdomos Vakarų laivų gamyklos Klaipėdoje antrinei įmonei "Vakarų Refonda".

Ekspertams nustačius, kad sudegusio kelto remontas siektų 60 mln. eurų, nuspręsta, kad jo remontuoti neapsimoka - nutarta jį pjaustyti į metalo laužą, rašo "Lietuvos žinios".

Skandinavijos informacijos agentūra "Shipgaz" teigia, kad vasario 16 dieną "Lisco Gloria" buvo išplukdyta iš Odensės uosto, o Vakarų laivų gamyklos atstovai sakė komentuosią tik tada, kai sudegęs laivas bus atitemptas į Klaipėdą. Numatyta, kad pjaustymo procesas truks 5 mėnesius,

Pagal Klaipėdos uosto priežiūros tarnybai pateiktą išankstinę informaciją, atplaukti į Klaipėdą "Lisco Gloria" turėtų vasario 22 dieną 12 valandą.

Tuo tarpu vietoj sudegusio kelto "Lisco Goria" įsigytas ro-pax laivas "Liverpool Seaways", planuota, jau nuo vasario 21 dienos plaukios iš Klaipėdos į Švedijos Karlshamno uostą. Tačiau dėl užsitęsusio techninio parengimo reisui keltas, pasak "DFDS Lisco" atstovo Vaido Klumbio, dar kurį laiką, maždaug iki kovo pradžios, stovės prie krantinės jūrų perkėloje.

Pasak V.Klumbio, tikimasi, kad pinigai už sudegusį keltą draudimo bendrovę pasieks kovo mėnesį. Draudimo bendrovė išmokės įmonei 195 mln. litų ir dar apie 49 mln. litų - už apdraustus ekonominius interesus.


Šiame straipsnyje: Lisco GloriaDFDS Lisco

NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
nu va dabar ir litovcai gales baltijos juroj su savo sudegusiu laivu stintas gaudyt :)))

skenduolis

skenduolis portretas
Idomu ar pagerino daviklius kurie fiksuoja gaisra visuose laivuose ,ar ir toliau kiekvieno skestanciojo asmeninis reikalas kaip gelbetis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių