Sudegusį „Lisco Gloria“ keičia „Liverpool Seaways“

Danijos kapitalo Klaipėdos keltų bendrovė "DFDS Lisco" iš DFDS grupės įmonės perka naują keltą, kuris nuo pirmadienio pakeis pernai spalį Baltijos jūroje sudegusį laivą "Lisco Gloria", ketvirtadienį informuoja dienraštis "Verslo žinios".

"Planuojama, kad naujasis keltas kursuos Klaipėdos-Karlshamno (Švedija) maršrutu ir savo darbą pradės vasario 21 dieną. Keltas "Liverpool Seaways" yra to paties tipo kaip "LISCO Optima" ir plaukios su Lietuvos vėliava, jame dirbs Lietuvos įgulos", - sakė "DFDS Lisco" Rinkodaros skyriaus vadovas Vaidas Klumbys.

Anot V.Klumbio, uždarius kai kuriuos "DFDS Seaways" maršrutus Airijos jūroje, "DFDS Lisco" atsirado galimybė įsigyti ten plaukiojusį keltą "Liverpool Seaways".

Naujojo kelto įsigijimo suma nenurodoma, bet kompanija užsimena, kad draudimo išmokų, kurių tikimasi sulaukti kovo mėnesį, pirkiniui užteks.

Anksčiau skelbta, kad už prarastą laivą "Lisco Gloria" bendrovei bus išmokėta apie 195 mln. litų, taip pat dar apie 49 mln. litų turėtų būti sumokėta už apdraustus ekonominius interesus.

Anot jo, pradėjus dirbti naujajam keltui, "LISCO Optima" bus perkeltas į liniją Klaipėda-Kylis, į sudegusio kelto "LISCO Gloria" vietą. Dabar čia plaukioja aštuoniems mėnesiams išnuomotas keltas "Baltic Amber", tačiau nuomos sutartyje numatyta galimybė sutartį nutraukti anksčiau. Tad tai ir bus padaryta, kai pradės plaukioti "Liverpool Seaways".


Šiame straipsnyje: Lisco GloriaDFDS Lisco

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lifes Bad

Lifes Bad portretas
o gal kas zinot kaip pervadins sita kelta? nes musu keltu linijos keltai turi buti pavadinti pavadinimu,kuriu gale butu a raide

jurininkas

jurininkas portretas
Anskciau buvo Liverpool Viking, dabar seaways, igula buvo italai ir airaiai, 2 shturmano atliginimas 3500 euru per menesi , jureviu 2500 euru isskaitant mokescius ir taip kiekviena menesi ir namuose, abejoju kad musu valstybe mokes tokius pinigus bet tai tiesa , dirbau ten 4 metus :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių