Sulaikytas juodkrantiškis, gabenęs gintaro kontrabandą

Šeštadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės operatyvininkai bei Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai už kilometro nuo Nidos pasienio kontrolės punkto pakartotinai patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Volkswagen Passat“ lietuviškais numeriais.

Mašiną vairavęs 46 metų Juodkrantės gyventojas pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. Vyras į Lietuvą iš Kaliningrado srities įvažiavo per Nidos pasienio kontrolės punktą, kur prieš kelias minutes buvo įveikęs muitinės kontrolę.

VSAT pareigūnai turėjo žinių, kad šiuo automobiliu gali būti gabenamas neteisėtas krovinys. „Volkswagen Passat“ jie grąžino į Nidos punktą ir ten mašiną detaliai patikrino.

Apžiūros metu pasieniečiai automobilyje rado slėptuvę. Iš pradžių jie nuėmė dujų balioną. Vėliau buvo išardytas degalų bako kuro padavimo siurblys. Tuomet VSAT pareigūnai ir aptiko, kad degalų bake buvo įrengta pertvara, skirianti jį į dvi dalis. Mažesnioji buvo skirta degalams, didesnioji – nelegaliam kroviniui.

Iš slėptuvės pasieniečiai ištraukė į polietileno maišus supakuotus įvairaus dydžio gintaro gabalus. Iš viso rastas 41 kilogramas jo žaliavos.

Dël kontrabandos juodkrantiškiui pradėta administracinės bylos teisena. Jam gresia tūkstantinė bauda ir automobilio konfiskavimas.

„Volkswagen Passat“ saugomas Nidos punkte, gintaras – Pakrančių apsaugos rinktinės būstinėje Klaipėdoje. VSAT pareigūnai gintaro kontrabandą perduos įvertinti bei įkainoti muitinės ekspertams.

Automobilį vairavęs vyras po apklausos paleistas.


Šiame straipsnyje: gintaro kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sraigė

Sraigė portretas
o Dieve, koks gražus gintaras. Ir neleido įsivežt, durneliai. Ir dar kt blogų žodžių reikėtų pasakyt.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių