Sulaikyti į Rusiją Kuršių mariomis įvažiavę nidiškiai

Naudodamiesi pajūryje veikiančia Kuršių marių ir teritorinės jūros vaizdo stebėjimo sistema antradienį pasieniečiai sulaikė tris mariose sieną su Rusija pažeidusius nidiškius. Du pramogautojai ledu į kaimyninės šalies teritoriją įvažiavo senutėliu motociklu, vienas - motoroleriu.

Antradienį šios vaizdo stebėjimo sistemos, dar vadinamos "elektronine akimi", pagalba Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai užfiksavo, kaip vienas objektas Kuršių mariose neteisėtai kirto Lietuvos ir Rusijos sieną, apsisuko ir grįžo atgal. Apie tai VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Neringos užkardos pasieniečiai pranešė Kuršių mariose patruliavusio laivo ant oro pagalvės „Christina“ įgulai.

Netrukus šie pasieniečiai ant marių ledo sulaikė du Nidos gyventojus, 31 ir 34 metų vyrus, važiavusius senu rusišku motociklu „MK“ su lopšeliu. Tai nebuvo žvejai, kurių pastarosiomis dienomis ant marių netrūko, o tiesiog pramogautojai.

Paaiškėjo, kad abu nidiškiai niekur neregistruota ir techniškai netvarkinga transporto priemone į kaimyninės šalies teritoriją Kuršių marių ledu apie 100 metrų įvažiavo į Rusijos teritoriją, apsisuko ir grįžo atgal.

Tuo metu virš marių tvyrojo tirštas rūkas, o matomumas tesiekė 50 metrų.
Vyrams už neteisėtą valstybės sienos perėjimą dėl neatsargumo pradėta administracinė teisena. Surinktą medžiagą pasieniečiai perduos Klaipėdos miesto apylinkės teismui. Motociklas laikinai saugomas Neringos užkardoje. Nidos gyventojai po apklausos paleisti.

Tą pačią dieną pasieniečiai per Kuršių marių ir teritorinės jūros vaizdo stebėjimo sistemą pastebėjo dar vieną objektą, neteisėtai kirtusį Lietuvos ir Rusijos sieną Kuršių mariose. Į įvykio vietą vėl buvo nusiųsti „Christina“ pasieniečiai.

Šįkart jiems įkliuvo maždaug 50 metrų į kaimyninės šalies teritoriją ledu įvažiavęs, tada apsisukęs ir į Lietuvos pusę grįžęs motorolerio vairuotojas, 46 metų Nidos gyventojas.

Motoroleris saugomas Neringos užkardoje, o pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Surinkta medžiaga irgi bus perduota teismui.Nidiškiams už neteisėtą sienos perėjimą dėl neatsargumo gresia administracinės baudos nuo 250 iki 500 litų.

Šiuo metu Kuršių mariose laikinaisiais ženklais yra nužymėta valstybės sienos apsaugos zona, į kurią patekti reikalingi pasieniečių leidimai. Nuo šių ženklų iki valstybės sienos linijos yra apie 200 metrų.


Šiame straipsnyje: mariospasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių