Sumaišties dėl priskirtų konteinerių nebus

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybei pranešus, kad mieste visi komunalinių atliekų konteineriai privalės turėti šeimininkus, dalis daugiabučių gyventojų suabejojo, kaip jie sukontroliuos, ar į jų konteinerius pašaliečiai nemeta neleistinų atliekų, ar dar blogiau – sukrauna šlamštą prie konteinerių. Mat už tokių šiukšlynų sutvarkymą mokėti tektų priskirtųjų konteinerių šeimininkams.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC), administruojantis atliekų tvarkymą uostamiestyje, tikina, kad ši problema bus lengvai išsprendžiama.

„Mes jau dvejus metus stebime miesto karštuosius taškus, kur piktybiniai šiukšlintojai verčia savo atliekas. Kilnojamos kameros puikiai užfiksuoja pažeidėjus, jų veidus ar automobilių numerius, tad nustatyti konkretų šiukšlintoją nėra problemos“, - sakė Gediminas Sendrius, KRATC ekologinės infrastruktūros administravimo skyriaus viršininko pavaduotojas.

Pašnekovas pateikė praėjusios savaitės nuotraukas, darytas prie Baltijos prospekto daugiabučių. Jose aiškiai matoma, kad kelis kartus per dieną atvažiuoja tas pats automobilis ir jo vairuotojas statybos atliekas sumeta į bendrus komunalinių atliekų konteinerius. Taip pat užfiksuoti bent kelių langų gamybos ir montavimo firmų automobiliai, iš kurių išlipę darbininkai prie konteinerių iškrovė ir paliko savo šiukšles.

„Mes galimų pažeidėjų duomenis perduodame Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui, ir jų inspektoriai toliau bendrauja su tais asmenimis ir firmomis, kurios užfiksuotos įrašuose“, – sakė Šarūnas Jonas Tamulis, KRATC direktoriaus pavaduotojas.

KRATC turi 10 kamerų, kurios skirtingose miesto vietose fiksuoja netvarkingai atliekas paliekančius asmenis.


Šiame straipsnyje: atliekosšiukšlėsKRATC

NAUJAUSI KOMENTARAI

Javol

Javol portretas
Lietuviu laudies ismintis,- "ileisk kiaule i baznycia ir BUS KRAC". P.S Klausimelis, chebra,mums uz musu pinigus(tradiciskai),"daro" paslauga,ar savo versla?Negi,"jie",moka uz zeme kur stovi konteineriai,negi "jie",perka uz savu pinigus konteinerius,irengineja "pozeminius konteinerius",negi ,"jie",valo konteineriu aplinka,negi"jie",uz konteineriu isvezima JAMA skirtingai(mokestis nekintamas),negi,negi ... ?Ar kada,musu nusamdyti tarnai,patape valdininkais,ives tvarka?Idomu kas is "tarybos-valdybos-deputatu-administracijos-specialistu-eiliniu" sav U valdybeje,bent zino kur yra siukslynas,kaip apskaitomos atvezamos atliekos(siuksles),kiek uzdirbama uz parduodamas atliekas-zaliavas-komposta-kura.ir t.t

as

as portretas
Manau savivaldybe turi priimti sprendima kad atlyginimai butu pervedami i savyvaldybe ir pasiims tiek kiek jai reikia isduos talonelius apsiprekinti socialiniai atvaziuos patikrins saldytuva kiek ko yra ir kita men prides ar atims juk viskas daroma runkeliu labui valdininkai mazai uzdirba juk nauju paredu reikia

VALIO

VALIO portretas
Džiaugiuosi, mūsų šiukšlių konteineriai yra name,nes prieš porą metų neliko lėšų, ponams iš savivaldybės, pastatyti požeminius ar kitokius konteinerius.Žinoma, kartais tenka susitaikyti su nevalyvų šeimininkių išmestų šiukšlių dvoku,bet jeigu bus priimti neprotingi sprendimai,tai mūsų namui pasisekė, nereikės kovoti su svetimais šiukšlintojais.Kentėsim smarvę,nuodysim tarakonus ir žiurkes,bet būsim ramūs!!!!
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių