Šunims – draudimas loti

Miesto tarybai bus teikiamos tvirtinti naujos triukšmo prevencijos miesto viešosiose vietose taisyklės. Gyventojai skatinami patys labiau prisidėti prie triukšmo kontrolės. Numatyta uždrausti loti ir šunims.

Teks koreguoti darbų laiką

Pasak Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vyriausiosios specialistės Ninos Gendvilienės, naujos taisyklės parengtos, atsižvelgiant į Triukšmo valdymo įstatymo ir kitų teisės aktų pakeitimus.

Vienas jų – dienos triukšmo laiko pakeitimas. Anksčiau terminas buvo nuo 6 iki 18 val. Dabar siūloma nustatyti nuo 7 iki 19 val.

N.Gendvilienė aiškino, kad laiko, kada galimas dienos triukšmas, pakeitimas įtakos gali turėti įvairių triukšmingų darbų organizavimui. Darbai turės būti pradėti valanda vėliau.

Naujose taisyklėse įteisinta tvarka, kad gyventojai turi pranešti savivaldybei apie savo bute planuojamus remonto, statybos, rekonstrukcijos darbus, kurie gali kelti triukšmą.

"Žmonės tai jau daro. Visi tokie pranešimai registruojami. Jei būna kaimynų skundų, pirmiausia žiūrime, ar gautas pranešimas apie darbus. Nesant pastarojo, iš karto skiriama bauda", – pasakojo vyriausioji specialistė.

Skundžiasi ir pianinu

N.Gendvilienė atkreipė dėmesį, kad, įsigaliojus naujoms taisyklėms, gyventojai dėl bet kokio triukšmo turės kviesti policijos pareigūnus.

Nesvarbu, ar šis bus dieną, ar vakare, ar naktį. Tai traktuojama kaip viešosios rimties trikdymas.

Anksčiau į tokius pranešimus reaguodavo ir savivaldybė. Specialistai atlikdavo triukšmo matavimus. Dabar pastarieji nebebus organizuojami.

"Per metus gaudavome apie 10 tokių skundų. Pavyzdžiui, žmonės pranešdavo, kad už sienos per garsiai groja pianinas ar kenčia nuo triukšmo, kuris kyla žaidžiant kaimynų vaikams. Važiuodavome, matuodavome, ar neviršija nustatytų normų, patardavome, kaip spręsti problemą. Dabar laboratorija, kuri atlikdavo matavimus, nebegali teikti tokios paslaugos", – pasakojo vyriausioji specialistė.

Pasak N.Gendvilienės, kai kurie žmonės įsivaizduoja, kad dieną muzikos galima klausyti bet kokiu garsu, tačiau situacija yra kitokia.

Pabrėžiama, kad nesvarbu, koks metas, turi būti išlaikyta viešoji rimtis, netrikdomi kaimynai.

Taisyklėse numatyta, kad daugiabučių namų gyventojai patys gali nustatyti vidaus taisyklėse buitinio ir laisvalaikio triukšmo prevencijos reikalavimus.

"Gali nusistatyti patys, kaip namo butuose turi būti organizuojamos gimimo dienų šventės, vaikų žaidimai ir kita. Gali ir visiškai uždrausti triukšmingas veiklas", – pasakojo vyriausioji specialistė.

Už lojimą – bauda

Taisyklėse numatytas visiškai naujas punktas, kuris taikomas gyvūnų augintojams. Augintiniai neturi trikdyti kaimynų ramybės, poilsio ir darbo.

"Dabar aiškinamės vieną skundą iš Mokyklos gatvės. Žmonės skundžiasi šunų lojimu. Vienas augintinis pradeda loti, kai kas nors praeina, pravažiuoja, o tada ima loti ir kiti šunys. Kaimynai piktinasi. Ateityje šunys neturėtų loti. Jei kaimynai pasiskųs, augintojams gresia bauda", – tvirtino vyriausioji specialistė.

N.Gendvilienė pasakojo, kad dalis naujųjų taisyklių punktų įsigalios, kai bus parengtas aglomeracijos strateginis triukšmo žemėlapis.

Jame bus išskirtos triukšmo prevencijos zonos ir triukšmo valdytojai – skleidėjai.

"Tada pastarieji bus atsakingi už triukšmą, kurį skleidžia į artimiausią gyvenamąją zoną. Už viršijantį normas jiems bus skiriamos baudos. Anksčiau to nebuvo", – perspėjo vedėja.


Šiame straipsnyje: triukšmasšunyslojimaskaimynai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Pas mano kaimynų (Gedminų g. 8 pirmam aukšte) be sustojimo, kai jų nėra namie LOJA ŠUO. Tai veda iš proto, kai savo namuose esi kaip kankinys, negali pailsėti, nuo 8 val. ryto prasideda lojimas. O kai pasakai kad spręsti problemą, paaiškina kad šuo pasikeis, išauklės, bet juk suprantat kad tai neįmanoma...tai šuo.

Kaimyne

Kaimyne portretas
Matau kalba žmonės kurie nepatiria to diskomforto, kai turi porą laisvų ir per jas nuo ryto iki betkads kada kaimynai nusprendžia grįžti loja 3 šunys skardžiu balsu, kad viską paaštrint, tai jie tai daro prie radiatoriaus su nagais dar jį drąskydami. Kelis kartus jau buvo kad jie šunys iki 1val nakties lojo... ir pabrėšiu, kalbu ne apie kelis kartus, o apie kiekvieną dieną!

Irena.

Irena. portretas
Absurdas,o ne įstatymas,geriau ,tikrai kirus iššaudyti,nes paryčiais neduoda miegoti,varnos kranksi,čia juokais,nes gyvename savo bute,nuosavybė privati,mano šuo naktimis neloja,nekaukia ir dieną trumpam palikta,netrukdo mums ir kaimynų šunys,net jei ir suloja dienos metu-ne tragedija,juk dauguma dirbame,suprantama,jei šuo kauktų,ar lotų naktį,kad negalėtum pamiegoti-tada jau problema,manau visų pirma leisdami kvailus įstatymus,sugriežtinkite dėl narkotikų ,ar alkocholio prekybos,ir kitų rimtų problemų,o dabar yra tyčia daroma taip,jog kiršinti draugiškai gyvenančius kaimynus,kad pjautų gerkles vieni kitiems,jei daugiabutyje galima laikyti du šunis,tai jiems gerklių neužkiši,šuo yra sargus,jis turi suloti,kai jaučia svetimą,ar kokį pavojų.Problema yra kitur-jei šuo loja ir staugia vienas visą dieną.Tad mąstykite protingai ir priimkite normalius ,visuomenei priimtinus įstatymus,o ne šūdą malkite.
VISI KOMENTARAI 71

Galerijos

Daugiau straipsnių