Šunų gaujos šiurpina pietinį rajoną

Sulaukėjusių šunų gaujos siautėja pietiniame miesto rajone ir kelia grėsmę žmonėms. Jie jau sudraskė gyvą katiną, todėl gyventojai sunerimę, kad bet kada užpulti gali ir jie.

Anot klaipėdiečių, po rajoną siautėja ir trijų, ir penkių keturkojų būriai.

„Naktį šunys po langais sudraskė gyvą katiną. Patikėkit, ir garsas, ir vaizdas priminė siaubo filmą. Tokio košmaro niekam nelinkėčiau. Nebežinau, kur kreiptis. Juk dabar sudraskė katiną, bet kitą kartą šunys gali užpulti ir žmogų“, - nuogąstavo pietinės miesto dalies gyventoja.

Ji svarstė, kad išbadėję ir sulaukėję šunys į daugiabučių namų kiemus atklysta iš Šilutės plente esančių apleistų garažų, kur renkasi asocialūs asmenys.

Klaipėdoje beglobius gyvūnus gaudančios bendrovės „Aumura“ direktorė Rita Gineikienė tikino, jog iš gyventojų skundų dėl pietinėje miesto dalyje siautėjančių šunų nesulaukė. Tačiau tikino, kad rajoną darbuotojai tikrai apžiūrės.  

„Praėjusią savaitę sulaukėme skambučio iš Vingio gatvės. Tačiau kieme radome vienintelį nediduką šunelį, kurį išsivežėme“, - tvirtino R.Gineikienė.

Jos teigimu, mieste yra karštosios vietos, kur nuolat būriuojasi sulaukėję šunys. Viena tokių vietų - Merkio gatvėje, kur apleistuose garažuose prieglobstį rado sulaukėję šunys.

Gyvūnų gaudytojams nuolat tenka vykti į Naujojo Uosto gatvę. R.Gineikienė spėjo, kad čia vykusiose statybose dirbę žmonės prisijaukino kelis benamius šunis, o vėliau juos paliko likimo valiai.

Neseniai kalė su septyniais šuniukais į prieglaudą buvo atvežta nuo prekybos centro BIG. Ji esą priklausė benamiui, tačiau šis kale, kuri susilaukė palikuonių, nebesirūpino.

„Nuolat vykstame ir į Dragūnų gatvę. Čia šmirinėja šunys, kuriuos benamiai atsiveda iš Kalotės sąvartyno“, - teigė R.Gineikienė.

„Aumura“ beglobius gyvūnus mieste gaudo nuo liepos 1 dienos. Iki lapkričio 1-osios Klaipėdoje pagauta 319 valkataujančių šunų, 1 tūkst. 172 bešeimininkės katės ir 189 kiti gyvūnai.

AUMURA, Veterinarijos klinika
Jūreivių g. 9, LT- 93172 KLAIPĖDA - (8 46) 342072
Mobilusis telefonas 8 684 75832
Darbo laikas: I-V: 8-19; VI: 9-14 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių