Šunų pliažą nori įrengti jau šį sezoną

Jau šį sezoną uostamiesčio paplūdimiuose gali atsirasti vieta, kur būtų galima ateiti pasivaikščioti su šunimis. Tokią zoną žadama įkurti Pirmojoje Melnragėje, prie molo.

Reikia tarybos verdikto

Vadinamąjį šunų pliažą jau rengiamasi įrengti. Miesto tarybos bus prašoma atšaukti 2005-ųjų sprendimą, kuris užkerta kelią zonai, kur galima ateiti su gyvūnais, įkurti.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas anksčiau yra pasakojęs, kad prieš 13 metų miesto taryba patvirtino Girulių ir Melnragės paplūdimių bendrąjį planą.

Dokumente buvo pažymėti skirtingi ruožai – bendras, vyrų, moterų, neįgaliųjų ir nudistų paplūdimiai. Taip pat buvo numatyta teritorija, kur galima ateiti su gyvūnais.

Tokia zona turėjo atsirasti Pirmosios Melnragės paplūdimyje, 600 metrų ruože palei jūrą nuo šiaurinio molo. Tačiau įgyvendinti sumanymo taip ir nepavyko.

Praėjus keliems mėnesiams po šio miesto tarybos sprendimo, pasikeitė sanitarijos zonas apibrėžiantys Lietuvos įstatymai. Paplūdimių teritorijos, kur būtų galima ateiti su augintiniais, uždraustos.

Tad ta teritorija buvo skirta aktyvaus vandens sporto – jėgos aitvarų bei banglenčių – mėgėjams.

Vieni kitiems netrukdys

Nuo gegužės 1 d. įsigalios higienos norma, reglamentuojanti paplūdimių ir jų maudyklų vandens kokybę. Pastarojoje numatyta galimybė vestis naminius gyvūnus į paplūdimius, išskyrus ten, kur tai daryti draudžiama.

Dėl vadinamojo šunų pliažo įkūrimo miesto savivaldybėje vyko pasitarimas. Į jį buvo pakviesti ir Melnragės gyventojai, ir vandens sporto mėgėjai.

Pastarieji tvirtino, kad nėra prieš, jog siūlomoje vietoje atsirastų zona, kur galima ateiti su gyvūnais. Vandens sporto mėgėjai teigė, kad pramogauja vandenyje, tad nei jie trukdys gyvūnams, nei gyvūnai jiems. Keturkojų globėjai taip pat sakė šia zona būsią patenkinti.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad pagal mėlynosios vėliavos, kurią bus prašoma suteikti dviem paplūdimiams, kriterijus privaloma griežtai kontroliuoti šunų ir kitų gyvūnų vedžiojimą šį ženklą turinčiuose pliažuose.

Tai daryti galima tik tokių paplūdimių prieigose esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse, takais. Manoma, kad, patvirtinus vadinamąjį šunų paplūdimį, augintiniai nebūtų vedžiojami kituose pliažuose.

Nors ir anksčiau šunis paplūdimiuose vedžioti buvo draudžiama, žmonės šio nurodymo dažnai nepaisydavo. Tuo piktindavosi kiti lankytojai. Dalis šeimininkų šunis vesdavosi ir į laukinius pliažus.

Įrengs reikiamą infrastruktūrą

Specialistų teigimu, ruožą šalia šiaurinio molo gyvūnams pritaikyti galima. Čia būtų įrengtos specialios šiukšliadėžės ekskrementams, šalia – jiems surinkti skirti maišeliai.

Stovėtų informaciniai bei įspėjamieji ženklai, stulpeliai keturkojams pririšti. Nuolat vyktų vandens ir smėlio kokybės tyrimai. Šalia šios teritorijos yra nutiesti vandentiekio tinklai, tad būtų galima įrengti ir geriamojo vandens baseinėlį.

Numatoma patvirtinti ir šios vietos lankymo taisykles. Kontrolę reguliariai užtikrintų Viešosios tvarkos skyriaus specialistai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė vylėsi, kad vieta, kur būtų galima ateiti su gyvūnais, bus įkurta netrukus.

"Kol kas sunku pasakyti, ar pavyks jau šį sezoną. Dar reikia miesto tarybos sprendimo", – teigė vedėja.

Ateityje dar vieną paplūdimio zoną, kur galima pasivaikščioti su gyvūnais, planuojama įkurti Smiltynėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Šimtmečius nebuvo gyvulių ir žmonių bendrų maudymosi zonu. Bet kai laisva Lietuva gabūs emigruoja. Lieka nudistai ir kitokios pakraipos žmonės todėl ir atsiranda tokios zonos.

Daiva

Daiva portretas
Šalis pakankamai atsilikusi tai ir šunų ruožas toks. Nejaugi šuo žino kur jam galima o smiltynėje moterys su šunimis nuogos nejaugi eis į bendrą maudytis. Tai dabar jei norėsite smiltynėje moterų ruože pasimaudyti tai žinokit ten šunis maudo irgi. Ir vanduo nei vėjas nestovi vietoje tikrai šunys bus švarūs. Jiems nei vonios nei bilietukas nekainuoja. O moterims pabrango euras dabar. Gal dėl prabangos su šunim išsimaudyti. Ir moterų paplūdinys sumažėjo o šunų išvis neturi ribos. Važiuokit moterys kur kitur maudytis jei nenorit sirgti.

Vytas

Vytas portretas
šiandien buvau nuejes prie molo.Siaubinga,dar rytas maciau 8 šunis su savo šeimininkais.Šunys ne tik sysioja,maudosi,bet atlieka ir rimtesnius reikalus.Nezinau,gal jau leista,as ejau pliazu,todel ten jokiu lenteliu,,kad cia šunynas,neteko matyti
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių