Šunų rūbai – ne mados reikalas?

Klaipėdiečiams neretai juoką kelia rūbais aprengti ar net batukais apauti šunys. Augintinių šeimininkai tikina, jog tai ne šiaip keturkojų madų šou, o būtinybė, nes šaltį jaučia ne tik žmonės. Be to, batukai šunų kojas apsaugo nuo jas stipriai žalojančios druskos.

Kone kasdienybe tapo šeimininkų vedžiojami šunys, aprengti striukėmis, megztukais, o kai kurie – apauti ir batukais.

Nors augintiniai su rūbais aplinkiniams kelia šypseną, kai kurie šuniukai nėra atsparūs šalčiams ir dėl savo prigimties yra pripratę prie šiltesnių orų, todėl siekdami apsaugoti numylėtinius šeimininkai juos aprengia.

Įvairių veislių šunys skirtingai reaguoja į orų pakitimus.

Dažniausiai maži šuneliai būna mažiau atsparūs šalčiams, o dar ir lauke sniegui tirpdyti barstoma druska gyvūnams neretai pažeidžia letenas.

Priklausomai nuo šunų veislės, vieni šalčio bijo daugiau, kiti – mažiau.

Norint to išvengti, būtina elementari gyvūnų priežiūra.

„Priklausomai nuo šunų veislės, vieni šalčio bijo daugiau, kiti – mažiau. Kad druska turi poveikį visiems šunims, pasakyti negaliu, bet po kiekvieno pasivaikščiojimo būtina nuplauti letenas. O norint apsaugoti gyvūnų letenas nuo šalčio, reikia naudoti kremą ar vašką pėdutėms, yra dar ir batukai, bet dažniausiai šunims jie nepatinka“, – aiškino veterinaras Linas Varanauskas.

Šunų vedžiojimas lauke žiemą – neišvengiama dienotvarkės dalis, todėl veterinaras pataria šaltuoju metu ilgai lauke neužsibūti ir atidžiai stebėti savo augintinius.

„Reikia stebėti savo šunį, jeigu kojos sušalo – šuo pradeda jas kilnoti, vadinasi, laikas eiti namo“, – teigė L. Varanauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Mano vaikystės laikais ŠUO BŪDAVO LAIMINGAS, TURĖDAMAS SAVO B Ū D Ą , o neturintiems jos , kas rytą miestuose , apie 5 val. ryto aidėdavo medžiotojų šūviai , ŠTAI KIENO GERBŪVIS PAGERĖJO , TIK NE PAPRASTO ŽMOGAUS .

Vanda

Vanda portretas
Manau greičiau pasiduota gerai reklamai apie augintinius ir ... valio. Kai kam pinigai byra. Beje šuo visada yra panašus į savo šeimininką.... Augintinių turėtojams - apsimokėkite už jūsų keturkojų išvežimo išmatas.

O taipogi

O taipogi portretas
Šortai vasarai, maudymosi kelnaitės į jūrą. Ir beje, būtini akiniai nuo saulės.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių