Suolus vėl išmargino tepliai

Vandalai toliau darko dviračių ir pėsčiųjų take palei Danę pastatytus suoliukus. Dalis jų vėl išterlioti užrašais.

Išlindo praėjusią vasarą

Klaipėdiečiai buvo įsitikinę, kad savivaldybė nuo praėjusios vasaros nepasirūpino nuvalyti užrašų, tačiau prižiūrėtojai tikino, jog tai buvo atlikta.

"Viską buvome nuvalę. Pati tikrinau. Matyt, suoliukus apipaišė vėl", – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jūrevičienė.

Religiniai fanatikai įvairiais užrašais masiškai darkyti miesto turtą pradėjo praėjusių metų vasarą.

Daug žalos šie nenustatyti asmenys buvo pridarę paplūdimių prižiūrėtojams. Juodu markeriu jie aprašinėjo naujus suolus ir gelbėtojų postą Pirmojoje Melnragėje.

Keverzonės ragino skaityti Bibliją, pažinti ir mylėti Jėzų Kristų, atgailauti už savo nuodėmes. Užrašuose buvo daug gramatinių klaidų. Paplūdimių prižiūrėtojams teko perdažyti naujus suolus.

Sudarkė ir paviljoną

Panašus užrašas buvo atsiradęs ir ant Pirmojoje Melnragėje autobusų stotelėje stovinčio keleivių laukimo paviljono. Tą kartą žalos būta mažiau. Užrašas nuo stiklo buvo nuvalytas.

Paskelbus žinią apie religinių fanatikų darbus Pirmojoje Melnragėje, klaipėdiečiai pranešė, kad panašius užrašus pastebėjo jau anksčiau. Šiais buvo iškeverzoti pėsčiųjų ir dviračių take palei Danę esantys suolai. Tako ruože nuo Liepų iki Panevėžio gatvės buvo apipaišyti keturi.

Įtarta, kad miesto turtą religinio pobūdžio užrašais darko jauni sektantai.

Prižiūrėtojai nuvalė užrašus nuo suolų, tačiau vasaros pabaigoje ant jų išdygo nauji. Jie taip pat ragino skaityti Bibliją ir mylėti Jėzų Kristų, atgailauti už savo nuodėmes.

Įdėmiau juos apžiūrėjus, buvo matyti, kad nauji užrašai atsirado ant nuvalytų vietų.

Žada valyti vėl

L.Jūrevičienė patikino, kad pasidomės situacija ir atsiradę nauji užrašai bus nuvalyti. Vyriausioji specialistė teigė, kad mieste yra vietų, kurios nuolat išterliojamos. Dažnai kenčia įvairūs informaciniai stendai, kelio ženklai.

Vandalų taikiniu dažnai tampa ir Tilžės gatvėje esanti skulptūra "Žydėjimas", žyminti geografinį uostamiesčio centrą. Ant jos nuolat atsiranda ryškus užrašas "Eurui – ne".

L.Jūrevičienė pastebėjo, kad 2005-aisiais Malūno (anksčiau – Trinyčių) parke įkurdintą skulptūrą "Žydėjimas" jau teko valyti keturis kartus. Ant jos visada išraitomas tas pats užrašas.

"Kažkas elgiasi labai piktybiškai. Tiesa, bent kol kas ramu", – komentavo vyriausioji specialistė.

Piktybiško grafitininko "meną" nuolat tenka valyti ir paplūdimių prižiūrėtojams. Teplius nuolat išmargina betonines sieneles, esančias prie tako, vedančio į Pirmosios Melnragės centrinį paplūdimį, viešąjį tualetą.

Už nelegalų fasadų, inventoriaus darkymą įvairiomis terlionėmis gali grėsti net baudžiamoji atsakomybė. Tai priklauso nuo padarytos žalos dydžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ko virkaujate?

Ko virkaujate? portretas
Visu neisauklesime is karto. Kur problema- nupeckiojo, paimkite ir perdazykite, ko cia verkslenti? Ar dazu neliko? keistas virkavimas,ar tiek bedu beliko....medzius tai sekmingai visame mieste isnaikino, rado ir laiko ir darbininku pjovimui, o suolelio perdazyti nebegali.....

Vika

Vika portretas
...iš kur tie išvisos ir atsiranda?Peckeliai...

komuna

komuna portretas
palei DANGĘ.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių