„Suominio“ buriuotojai ruošiasi tarptautinės regatos startui

Klaipėdos buriavimo mokyklos „Suominis“ jaunimas šio sezono varžybas pradeda Italijoje, kur dalyvaus pirmajame Laser klasės „Youth Grand Prix“ etape.

„The Laser Europa Cup“ ir „Youth Grand Prix“ sudaro 12 regatų, kurios viso sezono metu vyksta įvairiose Europos vietose. Pirmosios šios serijos varžybos prasideda kovo 25 d. Italijos Torbole mieste ir vyks Garda ežere. Tradiciškai ši regatų serija pasižymi didele konkurencija ir nemažu dalyvių skaičiumi .

2010 m. vykusiuose „The Laser Europa Cup“ ir „Youth Grand Prix“ varžybų etapuose iš viso sudalyvavo apie 1500 sportininkų.

Didelė sportinė konkurencija ir tradicinė dalyvių įvairovė sukuria palankias sąlygas daugeliui buriuotojų iš nacionalinio varžybų lygio žengti į tarptautinį ir išbandyti savo jėgas su kitų šalių varžovais. Buriavimo mokyklos „Suominis“ atstovams tai bus ir galimybė išbandyti savo jėgas bei taktiką kitokiomis nei namų sąlygomis. Vadovaujami trenerio Algio Patašiaus į varžybas Italijoje išvyko keturi jaunieji buriuotojai: Dominykas Kneizys, Mantas Pekūnas, Marius Žemgulis ir Julija Maldutytė.

Besiruošdami varžyboms klaipėdiečiai sportininkai džiaugėsi puikiomis treniruočių sąlygomis  ir galimybe pabendrauti su garsiausia Lietuvos buriuotoja Gintare Volungevičiūte-Scheidt, kuri gyvena Italijoje ir treniruojasi Garda ežere. Gintare Volungevičiūtė-Scheidt taip pat rengiasi startuoti kovo 25 d. prasidedančiose „The Laser Europa Cup“ varžybose.


Šiame straipsnyje: Suominisburiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių