Suplanuoti artimiausių trejų metų Klaipėdos darbai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba patvirtino 2019–2021 metų strateginį veiklos planą. Tai dokumentas, kuriame numatyti artimiausių trejų metų tikslai, įgyvendinimo priemonės bei lėšų poreikis įvairiose srityse – švietimo, kultūros, aplinkosaugos, susisiekimo, sporto, miesto infrastruktūros priežiūros ir kt.

Plane daug dėmesio skiriama aplinkosaugos sričiai. Siekiant sumažinti oro taršą kietosiomis dalelėmis numatyta pirkti 8 modernias gatvių valymo mašinas, taip pat suplanuota įsigyti 20 ekologiškų, suspaustomis dujomis varomų autobusų, įrengti 6 papildomas oro kokybės matavimo stoteles taip jų skaičių padidinant iki 35. Be to, siekiant mažinti transporto spūstis, o kartu ir automobilių išmetamų kietųjų dalelių kiekį, Minijos g. numatoma įdiegti koordinuotą šviesoforų valdymo sistemą. Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, kovai su tarša, su tuo, kas daro neigiamą įtaką klaipėdiečių gyvenimo kokybei, bus skiriamas išskirtinis dėmesys ne tik šiais metais, bet ir visus ateinančius metus. 

Suplanuota ir naujų miestui reikalingų socialinės infrastruktūros objektų statyba.

„Šiaurinėje miesto dalyje iškils nauja mokykla, Klaipėdoje, Rambyno gatvėje, bus statomas ir dar vienas socialinis daugiabutis. Taip pat numatoma statyti naują pastatą Jūrininkų sveikatos priežiūros centrui, o šalia vaikų ligoninės iškils nauja konsultacinė poliklinika vaikams“, – teigia V. Grubliauskas.

Artimiausių trejų metų plane taip pat numatyta tęsti viešųjų erdvių tvarkymą.

„Viešosios erdvės bus tvarkomos tiek miesto centre, senamiestyje, tiek miegamuosiuose rajonuose. Senamiestyje bus užbaigta Jono kalnelio tvarkyba, atnaujinti unikalūs fachverko pastatai, tvarkomi ties I. Kanto ir S. Daukanto g. sankryža, taip pat tarp Puodžių ir Bokštų g. esantys skverai, aikštė prie Santuokų rūmų, vykdoma Danės skvero su krantinėmis rekonstrukcija, tvarkomos kitos erdvės. Numatyta tęsti piliavietės teritorijos vystymą. Artimiausiuose planuose – pilies bokšto atstatymas. Mieste taip pat bus atnaujinti Malūno, Ąžuolyno giraitės parkai, Vaidilos aikštė. Pietinėje miesto dalyje bus atnaujinta Vingio aikštė, įrengtas Sakurų parkas“, – artimiausių trejų metų savivaldybės planus vardina meras.

Tęsis ir sporto objektų tvarkymas, vienas iš didesnių darbų – Futbolo mokyklos konversija, taip pat – mokyklų sporto aikštynų atnaujinimas.

Bus tęsiamas ir daugiabučių kiemų tvarkymas – per ateinančius trejus metus suplanuota įrengti apie 1700 vietų automobiliams bei apšvietimą 180-ies namų gyventojams. 

Suplanuoti ir susisiekimo sistemos gerinimo darbai – numatyta rekonstruoti vadinamąjį Mokyklos žiedą ir prieigas, Šilutės plento ruožą nuo Tilžės g. iki geležinkelio pervažos, įrengti naują įvažiavimą į Kruizinių laivų terminalą (Priešpilio g.), tęsti Tauralaukio gatvių rekonstrukciją, rekonstruoti Pajūrio gatvę, statyti estakadą virš Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos, nutiesti Statybininkų pr. tęsinį. Pasak V. Grubliausko, įgyvendinti pastaruosius projektus turi būti pagrindinė artimiausių kelerių metų miesto ambicija susisiekimo srityje, tačiau tai nereiškia, kad nebus ieškoma ir naujų transporto koridorių, juo labiau, kad toks poreikis ateityje galimai iškils.

Didžiulis dėmesys išlieka ir kultūros bei švietimo sritims. Jau rekonstruojamas Klaipėdos miesto savivaldybės bibliotekos „Kauno atžalyno” filialas, pokyčiai planuojami ir Melnragėje esančiame filiale, o pietinėje miesto dalyje, Statybininkų pr., bus pradėta statyti visiškai nauja biblioteka. Taip pat bus tęsiamas švietimo įstaigų atnaujinimas, mokyklose kuriamos modernios ugdymosi erdvės, įrengiamos išmaniosios klasės.  Mieste toliau virs aktyvus kultūrinis gyvenimas, į Klaipėdą artimiausiais metais vėl sugrįš tokie tarptautiniai renginiai kaip Didžiųjų burlaivių lenktynės „The Tall Ships Races“ (2021 m.) bei Europos folkloro festivalis „Europeade“ (2020 m.), bet to, Klaipėda yra pelniusi 2021 metų Europos jaunimo sostinės vardą. Anot mero, dabar svarbiausia Jaunimo sostinės titulą racionaliai ir efektyviai išnaudoti pritraukiant į miestą daugiau jaunimo, o kartu ir didinant miesto gyvybingumą.

 Strateginiam veiklos planui įgyvendinti šiemet reikės 241,4 mln. eurų iš įvairių finansavimo šaltinių. Panašios sumos turės būti numatomos ir 2020 bei 2021 metais.

Strateginis veiklos planas yra dokumentas, kuriuo vadovaujantis organizuojama savivaldybės veikla, pagal šio plano programas sudaromas savivaldybės biudžetas. Strateginis veiklos planas yra rengiamas trejų metų laikotarpiui ir kasmet tikslinamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Meras

Meras portretas
Blablabla

Vėtra

Vėtra portretas
Gal sniego - ledo kalnus prie autobusų stotelių būtų galima nuvalyti ? Dabar nuvalyta per pusę autobuso ilgio arba su tarpais . Ne visi vairuotojai moka meninį vairavimą , kad pataikyti duris įlipantiems ir išlipantiems taip , kad ne į sniego - ledo kalną reikėtų kojas dėti . Jeigu atvažiuoja du autobusai , antram nuvalyto tarpelio nebeužtenka.

deinis

deinis portretas
Grandijoziniai planai o kada pastatys autobuso sustojimo stotelę Priestočio gatvėje ,pie Norfos,ten nereikia išpiauti dešimt suaugusių medžiu ,kaip buvo padaryta darant įvažą Šiaurės prospekte ,taip pat kada nuims STATŲ KAMPĄ Girulių plente įvažiuojant į Girulių kalną ,autobusa negali įvažiuoti nepažeides eismo taisykles ,vot ko laukiu iš renkamų kanditatų į merus.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių