Susibūrė dar viena bendruomenė

Uostamiestyje atgaivinta dar viena bendruomenė – iš naujo susibūrė Melnragės gyventojai. Organizacijos nariai tikisi, kad jiems ne tik pavyks pagyvinti rajono gyvenimą, bet ir išspręsti daug metų kamuojamas problemas.

Bando įveikti susiskaldymą

Melnragės bendruomenė buvo įkurta ir užregistruota prieš ketverius metus, tačiau aktyvios veiklos taip ir nevykdė. Dabar ši organizacija atgaivinta. Išrinktas naujas pirmininkas, valdyba.

„Prieš ketverius metus naujai atsikėlę žmonės nusprendė atlikti keletą biurokratinių veiksmų ir, matyt, manė, kad to užteks bendruomenei sukurti, tačiau nieko neįvyko. Dabar susibūrėme iš naujo“, – tvirtino Melnragės bendruomenės pirmininkas Ramūnas Kapušinskas.

Pasak vadovo, siekiama sukurti gyvą ir veikiančią bendruomenę.

„Norint tai padaryti, reikia įveikti žmonių susiskaldymą. Manome, kad susivienijus pavyks geriau spręsti problemas, su kuriomis susiduria bendruomenės gyventojai. Bandysime pritraukti lėšų iš ES fondų, skirtų bendruomenių įveiklinimui“, – pasakojo R.Kapušinskas.

Melnragės bendruomenės pirmininko pavaduotojas Vitalijus Čiapas neslėpė, kad organizacijos valdybos nariai dar bando priprasti vieni prie kitų.

„Susirinkome labai skirtingi žmonės. Norime, kad visi dirbtų, darytų, ką sugeba geriausiai. Vienas gali renginius organizuoti, kitas rengti projektus, trečias – pranašesnis kitoje srityje“, – vardijo pavaduotojas.

Kviečia į talką miškelyje

Neseniai atgaivinta bendruomenė nesėdi vietoje. Jau šeštadienį visi gyventojai kviečiami į talką „Gyvenkime švariai“. Jos metu bus tvarkomas miškelis prie prekybos centro.

Dalyviai laukiami 10 val. šalia Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro, esančio Melnragės centre. Prašoma atsinešti pirštinių ir šiukšlių maišų.

„Tai pirmas mūsų blynas. Bandysime valyti miškelį ir pagražinti savo gyvenamąją aplinką. Šioje teritorijoje tikrai yra ką veikti“, – patikino pavaduotojas.

Anot V.Čiapo, per laiką yra susikaupę daug gyventojus kamuojančių rūpesčių. Bendruomenė gyvenvietėje pasigenda vaistinės.

„Viena parduotuvėje dirbanti moteris tikino, kad kiekvieną dieną turi rinkinuką vaistų, nes vienam ar kitam gali pasidaryti bloga“, – pasakojo pavaduotojas.

V.Čiapas teigė, kad dėl vaistinės tariamasi su Melnragėje esančiu prekybos centru. Taip pat deramasi ir su bankais, kad atsirastų bent vienas bankomatas.

„Žinoma, ar bus vaistinė ir bankomatas, priklausys nuo to, kiek žmonių naudosis jų paslaugomis. Šiais klausimais kalbame ir su Girulių, Karklės bendruomenėmis“, – kalbėjo pavaduotojas.

Netenkina tako apšvietimas

Pasak V.Čiapo, Molo gatvės dalyje pasigendama ir šaligatvio. Bus bandoma kreiptis į savivaldybę, kad ši padėtų išspręsti problemą.

Taip pat šiame arterijos ruože reikėtų ir greičio slopinimo kalnelio.

„Kai kurie gyventojai tikrai per greitai važinėja automobiliais ir kelia pavojų pėstiesiems“, – teigė pavaduotojas.

V.Čiapas patikino, kad bendruomenė žada organizuoti ir renginius, kurių gyventojai yra pasiilgę. Jau parašyta paraiška paramai gauti. Pasigendama ir sporto bei vaikų žaidimų aikštelių, suoliukų.

„Ieškosime rėmėjų, kurie galėtų finansuoti tokius darbus. Reikėtų ir apšvietimo pagrindiniam takui iki jūros. Dabar jis apšviestas iki kavinės. Toliau – tamsu. Prie jūros yra įrengti gražūs suoliukai. Manau, daug kas nueitų vakarais ir pasėdėtų, bet nejauku, kai tamsu“, – dėstė pašnekovas.

Komentaras

Audra Daujotienė

Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė

Labai gerai, kad steigiasi naujos bendruomenės, didėja jų aktyvumas. Norėtųsi, kad jų būtų dar daugiau. Vietos bendruomenės tapo aktyvesnės, kai joms pradėta skirti lėšų įvairiems projektams įgyvendinti. Formavosi įgūdžiai, nes patirties buvo mažai. Paskui įstatymas pasikeitė. Lėšos pradėtos skirti ne vietos, o tik oficialiai užregistruotų bendruomenių projektams. Tada jas pradėta steigti aktyviau. Žmonės suprato, kad bendruomenės yra naudingos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>apsisaukelis

>apsisaukelis portretas
kaip manai,kas "tuos, ES fondus" isisavins(a)?

Promenada

Promenada portretas
Reikia isreikalauti promenada palei jura nuo vartu molo iki centrinio tako bent jau

Zygmui

Zygmui portretas
Nesugebi nusipirkt maišų ir pirštinių? Ką tu veiki Melnragėj? Kraustykis į Baltijos prospektą į kokį devynaukštį....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių